Vijesti i reakcije

(NE)URAČUNLJIVI “SVJEDOK” IBRAN MUSTAFIĆ

SUTRA PONOVO PRED SUDOM PROTIV NASERA ORIĆA (NE)URAČUNLJIVI “SVJEDOK” IBRAN MUSTAFIĆ

Sutra 18.10.2016. godine u 9:00 pred Sudom BiH pojavit će se ponovo “svjedok” Ibran Mustafić, međutim nikome nije jasno u kakvom stanju ovaj put.

Naime nakon prvog pokušaja da Ibran svjedoči pred sudijama, izbačen je iz sudnice zbog svog ponašanja i evidentne nezrelosti i neodlučnosti zbog čega je uopšte pristupio. Nakon toga Sud BiH naložio je preispitivanje stanja ovog “svjedoka” za kojeg je očito teško utvrditi šta je on ustvari i u kakvom je stanju. Jedan od razloga je već dugogodišnje Ibranovo korištenje državnih tj budžetskih pogodnosti na osnovu kojih Ibran već od 1996. godine prima penziju kao ratni vojni invalid i to proglašen 100% invalidom. Nakon toga Ibranu je invalidnost smanjena na 60% ali Ibran žalbom pokušava vratiti invalidnost na 100%.

S obzirom da se najveći dio navedene invalidnosti ogleda u njegovoj psihičkoj poremećenosti, zanima nas kako neko sa dijagnozom trajno poremećene ličnosti može biti svjedok? Takođe zanima nas kako neko može primati penziju kao navodni pripadnik ARBiH ako nije bio u Armiji RBiH koju i sam Ibran Mustafić naziva zločinačkom i pokušava diskreditovati na najgore moguće načine.

img_0026Takođe jedna od najvećih zagonetki jeste pitanje kako je Ibran Mustafić uopšte mogao ulaziti i izlaziti iz Srebrenice i dolaziti u Sarajevo kada to ni ptice nisu mogle? Da li su bile tako dobre veze između njega i svih mogućih agresorskih linija kroz koje je morao prolaziti do Sarajeva?

Pored navedenih činjenica Ibran Mustafić je osoba koja u proteklo vrijeme javno svojim izjavama negira izvršeni GENOCID u Srebrenici, čijim izjavama se najviše raduju portali tzv. RTRS-a, BN-a, KURIRA, BLIC.RS i slični. Ne čudi da su mediji ovakvog karaktera jako zainteresovani za Ibranove izjave, jer nikada Ibran nije ni demantivao sve ono što su navedeni mediji pisali. Takođe “knjigevnica” i ljubiteljica djela ratnog zločinca Ratka Mladića, Ljiljana Bulatović – Medić, javno se hvalila Ibranovim učešćem u radu na njenoj novoj knjizi koja negira počinjeni genocid u Srebrenici 1995. godine. Ona navodi kako Ibran Mustafić prepričava za određeni dio ove knjige, da su se muslimani u maršu putem spasa od Srebrenice do Tuzle ubijali između sebe te na taj način umanjuje iznos pobijenih muškaraca od strane srpskih terorista.

img_0032Nedavno je takođe Ibran Mustafić javno izjavio da su majke Srebrenice pantljičare i da je cjelokupna priča o Srebrenici najobičnija laž i prevara.

Ujutro, u 9:00 sati bit ćemo svjedoci pred Sudom BiH novih Ibranovih laži i bljuvotina kojima negira počinjeni genocid u Srebrenici te ćemo izvjestiti o njegovom stanju za koje se po potrebi sutra bude odlučio. U svakom slučaju vjerujemo da će ovaj (ne)uračunljivi “svjedok” sutra medijima ponuditi novi teatar i predstavu kojom će krčiti put genocidnim vlastima i u BiH i preko Drine za osporavanje najbolnije činjenice iz naše prošlosti, počinjenog genocida.

U Srebrenici je počinjen genocid pod komandom ratnog zločinca Ratka Mladića koji su izvršili pripadnici tzv. vrs, srpski teroristi i dobrovoljci iz Srbije, Grčke i Rusije. Za počinjeni genocid u Srebrenici donesena je presuda pred Haškim Sudom u Den Haagu i ratnom zločincu Radovanu Karadžiću ali i Zdravku Tolimiru, Radislavu Krstiću, Vujadinu Popoviću i Ljubiši Beari i  Dragi Nikoliću dok su za genocid pred Sudom BiH osuđeni Milorad Trbić i Radomir Vuković.

AntiDayton pokret

(NE)URAČUNLJIVI “SVJEDOK” IBRAN MUSTAFIĆ
Komentari
Na vrh