Vijesti i reakcije

IBRAN U ZAŠTITI AGRESORA PROTIV ORIĆA

IBRAN MUSTAFIĆ DANAS U ZAŠTITI AGRESORA PROTIV NASERA ORIĆA

Danas je pred Sudom BiH za Tužilaštvo BiH kao svjedok protiv Nasera Orića “svjedočio” Ibran Mustafić.

img_0051Prisutni danas na suđenju mogli su da se uvjere u nelogičnosti koje Ibran Mustafić priča godinama te i u njegove laži kojima popunjava medijski prostor u Srbiji i tzv. rs-u govoreći u njihovu korist.

Ispitivanje je započeo tužilac Janjić koji je postavljao konkretna pitanja Mustafiću koji je od silnog uzbuđenja imao svaki put želju dodati rečenicu više. Pa je tako i na pitanje o njegovom boravku u Srebrenici naveo kako je jednu noć proveo skupa sa svojim bratom i Naserom koji mu je te noći navodno prepričao kako je izvjesni Slobodan Ilić zaklan od strane Nasera. Prije toga prethodilo je objašnjenje Mustafića kako je spornog dana tvrdi, kamion zarobljenika odveden u Zalazje pred akciju i kako su tamo ubijeni. Međutim ta informacija kosi se sa izjavama drugog svjedoka koji je u ovom procesu bio zaštićeni pod pseudonimom O1 na osnovu čijih izjava se bazira cijela optužnica, da je Slobodan Ilić uhapšen u akciji na Zalazju i tad ubijen. To potvrđuje lošu montiranost svjedoka od strane tužilaštva i onih koji montiraju u Srbiji ovakve izjave. Očigledno je da jedan čovjek ne može biti isti dan na dva različita mjesta i biti dva puta ubijen pod različitim okolnostima.

Današnje svjedočenje Ibrana Mustafića u kompletnim iskazima obuhvatalo je samo nagađanja i prepričavanja. Mustafić je tokom ispitivanja i tužioca i odbrane Orića iznosio samo navode drugih lica u nemogućnosti da bilo šta od toga potvrdi kao svjedok. Naravno to nije ni mogao s obzirom da uopšte nije bio prisutan u Srebrenici od Aprila do Decembra 1992. godine.

Ibran je danas takođe tvrdio da je prilikom polaska u Srebrenicu bio par noći u Tuzli gdje je kod rodbinske veze spavao. Tu je dobio informacije o pojedinim Srbima što je i više nego evidentna laž. Ibran je spisak ubijenih Srba pročitao sa nekog papira koji niti je dokument niti postoji te je nemoguće dokazati postojanost takvog papira a naravno i njegovu tačnost. Odakle Ibranovom srodniku takav spisak ako je odbrana dokazala da je Ibranov srodnik napustio Srebrenicu na samom početku agresije i nije se više u nju vraćao.

Takođe vidno nervozan i ne skoncentrisan Ibran je na kraju uspio u nekoliko navrata isprovocirati i Sudsko Vijeće svojim stalnim upadicama i proširivanjima teme. Tako je i u jednom trenutku pred sam kraj uvrijedio i žrtve Srebrenice rekavši da je “preživjela samo bagra Srebrenicu” što u kontekst bagre stavlja sve one silovane i mučene žene Podrinja, sve one invalide i ranjene preživjele srebreničane koji su tri dana koračali ka Tuzli.

1476824503033Zanima nas u kojem kontekstu zadovoljstva ovakvu ulogu tumači Ibran Mustafić koji je pred Sudom BiH izjavio kako nije u zavadi sa Naserom Orićem pa čak da ga i poštuje i voli i da mu je pružao navodnu ruku pomirenja. Kakva je to ruka i čemu pomirenje ako nisu u zavadi, i zašto onda ako Mustafić ne mrzi već voli Nasera Orića, sprovodi srpski interes optuživanja jednog od komandanata ARBiH? To samo zna Ibran Mustafić a možda i Samir Avdić koji je bio u Beogradu kao jedan od potencijalnih svjedoka protiv Orića koji je napisao svoj komentar na temu Ibrana Mustafića.

Ibran Mustafić je definitivno trajna poremećena ličnost što je danas potvrđeno njegovim svjedočenjem te mu šaljemo prijedlog da se što dalje drži od BiH a što čvršće za Švedsku u kojoj inače živi.

Ovim “svjedočenjem” potvrđuje se činjenica da ovaj montirani proces protiv Orića i Muhića nema težinu te da će tužilac Janjić kao što je pokušao sa Mustafićem, tražiti mogućnosti za montiranje dodatnih optužnica Oriću a možda i drugim braniocima Republike Bosne i Hercegovine.

AntiDayton pokret

IBRAN U ZAŠTITI AGRESORA PROTIV ORIĆA
Komentari
Na vrh