Aktivnosti

SAKUPLJEN NOVAC DŽEJNI ZA KOLICA

ZAKLJUČUJEMO AKCIJU: SAKUPLJEN NOVAC DŽEJNI FERHATOVIĆ ZA INVALIDSKA KOLICA

img_6107Poštovani članovi i građani, dužni smo da Vam saopštimo da ovim člankom završavamo akciju prikupljanja novčanih sredstava za invalidska kolica Džejni Ferhatović iz Vogošće.

Džejna je djevojčica od 12 godina koja boluje od distrofije mišića te su joj neophodna invalidska kolica kojim će lakše pristupati školi u kojoj je jedan od najboljih učenika.

Kolica su već naručena i uplaćena tako da bi do sredine Novembra trebala već biti u Džejninom vlasništvu. Primopredaju donacije u vidu invalidskih kolica ćemo svakako objaviti kada kolica budu stigla na njenu adresu. Napominjemo da su invalidska kolica naručena po apsolutnim specifikacijama Džejninih potreba. Po njenoj visini, širini i težini, dužini ruku i visini koljena kako bi lakše kontrolisala pokrete i pristupala školskoj i radnoj klupi.

Akciju su nakon upoznavanja sa Džejnom i njenim problemom inicirali Avdo Huseinović i AntiDayton pokret te afirmirali mnoge da se odazovu ovoj akciji kako bi usrećili ovaj mali i veseli cvijet te joj olakšali život. Akcija je započeta 29.09.2016. godine i evo za kratko vrijeme realizovana kroz prikupljenih potrebnih 2600,00 KM.

Zahvaljujemo se članovima AntiDayton pokreta koji su donirali za invalidska kolica, koji i ovaj put pokazuju da one kojima je pomoć potrebna ne zaboravljaju. Zahvaljujemo se svim srcem za Vaš osjećaj i Vašu donaciju.

Takođe nakon objave teksta o akciji svoju pomoć je ponudila i BH zajednica u Danskoj. Akciji se odazvalo Udružene “MOST-BRO” na čijem čelu se nalazi Faruk Jakić koji je putem članstva unutar Udruženja prikupio donacije. Zahvaljujemo se svim srcem.

Takođe akciji se odazvala i grupa na Facebook-u pod nazivom Helping Hearts of Bosnia & Herzegovina na čijem čelu se nalazi Sanela Ovnović putem koje su članovi takođe prikupili određena sredstva kao donaciju za invalidska kolica. Zahvaljujemo se ovoj grupi i svima onima koji su donirali od srca.

U akciji je učešće uzela i produkcijska kuća i Udruženje “PRAVDA” Zahvaljujemo se svim srcem.

Na osnovu objavljenog članka i pokrenute akcije javili su se dobri ljudi iz raznih dijelova svijeta te preko Avde Huseinovića i Nihada Aličkovića donirali privatno.

Ovim putem se zahvaljujemo svim učesnicima u ovoj akciji koji su donirali i željeli ostati anonimni ali čije podatke imamo u arhivi. Neka Vam se Vaša dobrota i veliko srce vrate na najbolji mogući način. Neka Vas Allahova milost nagradi dobrim zdravljem i srećom najviše. Hvala Vam svima.

O prispijeću i predaji invalidskih kolica ćemo Vas obavijestiti čim kolica pristignu iz Italije i budu uručena maloj Džejni Ferhatović.

AntiDayton pokret

SAKUPLJEN NOVAC DŽEJNI ZA KOLICA
Komentari
Na vrh