Obavijesti

JAPANCI I KINEZI PUCALI NA OPKOLJENO SARAJEVO

DA LI ZNATE DA SU JAPANCI I KINEZI BILI DOBROVOLJCI SRBOČETNIČKOG AGRESORA TOKOM AGRESIJE NA REPUBLIKU BOSNU I HERCEGOVINU?

JAPANCI I KINEZI PUCALI NA OPKOLJENO SARAJEVO
12399091_963404553720755_1536403194_nNakon što sam dobio knjigu na poklon od Recenzenta iste, od Avde HuseinovićaRUSKI I GRČKI PLAĆENICI U RATU U BOSNI I HERCEGOVINI prije par dana, odlučio sam kontaktirati autora knjige, istraživača ratnih zločina Aziza Tafru. Čitajući knjigu posebnu pažnju mi je privukao jedan detaljan opis ovog istraživanja pa sam želio više saznati o tome.

Naime u knjizi se spominje detaljno i učešće japanskog plaćenika koji je došao na ratište opkoljenog Sarajeva te se prvo našao na dijelu Dobrinje koje su držale snage dobrovoljaca, ometnika, tzv. jna, četnika i drugih paravojnih jedinica. Nakon toga državljanin Japana a četnički plaćenički terorista biva prebačen u tzv. Treći ruski dobrovoljački odred kojim je komandovao izvijesni neosuđeni zločinac, Aleksandar Škrabov – Vladimirović, koji ga postavlja na koti Jevrejskog groblja u jedan betonski bunker koji je nekada bio centar veze JNA “Bosut”. Tu je ostao u snajperskom gnijezdu duži period odakle je pucao na građane opkoljenog Sarajeva i samo on zna koliko je puta počinio kukavički zločin. Japanac po imenu JON FON LU takođe učestvovao je i u borbama na Grbavici te i na Igmanu tokom agresije boreći se za novac i platu od 1000,00 DM protiv Armije Republike Bosne i Hercegovine.
Vratio se u svoj rodni grad Kob u Japan nakon što biva za sada neobjašnjivo ranjen na Igmanu.

skrabov_aleksandar_vladimirovicIstraživač ratnih zločina Aziz Tafro u knjizi “ruski i grčki plaćenici u ratu u Bosni i Heercegovni” do detalja opisuje plaćenike koji su došli iz daljine nanositi bol, patnju i sijati smrt te i pljačkati muslimanski narod tokom agresije. Jon Fon Lu je tako naveo da je u Republiku Bosnu i Hercegovinu došao ratovali kako bi pomogao zaustavljanju širenja muslimana u svijetu.

U kontaktu sa Azizom Tafrom saznao sam da je nastavio istraživanje ovih plaćenih ratnika te da je došao do podatka ali i dokumenata da je među tim plaćenicima tzv. vojske republike srpske bilo i Kineza koji su zajedno sa Japancem Jon Fon Luom, Rusima, Ukrajincima, Bugarima, Rumunima a pod komandom majora Aleksandra Škrabova napadali nepokoreni grad Sarajevo. Ratovali su za novac, za trofeje, za otimačine i zločine.

O AZIZU TAFRI I ISTRAČIVAČKOM RADU
1936477_10207103113909118_3740566888812187613_nAziz Tafro već duže vrijeme ima problem sa plagijatorima njegovih radova. Svoje knjige ponudio je najmanjom mogućom cijenom, koja formirana ponajviše kako bi se samo povratio uloženi novac, te s istim započelo novo istraživanje i novo pisanje već prikupljenog materijala o ratnim zločinima i učešću stranih plaćenika tokom agresije na Republiu Bosnu i Hercegovinu.
Plagijatori te preprodavači Tafrine kopije prodaju sasvim javno i otvoreno na sajmovima širom Bosne i Hercegovine pa i Evrope i Amerike. Istu ovu knjigu koju Tafro nudi za simboličnu cijenu od 5,00 KM, plagijatori prodaju za 20,00 KM na sajmovima. Ovo smatramo i više nego bezobraznim. Dok jedni rade na istraživanju, rizikujući svoj život i zdravlje, drugi gledaju da se na taj način domognu para na tuđem radu i znoju. Tafro želi da knjigu dobije što veći broj naših građana te je isčita kako bi znali šta se sve u Republici Bosni i Hercegovini dešavalo i ko je sve učestvovao u agresiji.

Da li će ikada stići kazna i biti procesuirani veliki broj plaćenika koji su našom zemljom harali ispoljavajući svoje najgore osobine? Da li se možemo nadati pokretanju tužbi protiv nekih od već detaljno istraženih stranih plaćenika koji su pljačkanjem, silovanjem, uništavanjem a onda i ubijanjem našoj zemlji i nedužnom narodu nanijeli veliku bol i nepravdu?!

U dogovoru sa Azizom Tafrom, ovim putem, pozivamo sve zainteresovane za ovaj istraživački rad i ove fakrografske objave, da ukoliko žele kupiti knjigu, mogu je naručiti putem kontakta AntiDayton pokreta ili na FB Page.u AntiDayton ili putem maila na našoj web stranici.

AntiDayton ovim putem želi podržati rad na širenju istine i borbu protiv zaborava, te cijenu knjige od 5,00 KM neće mijenjati. U slučaju potrebe za dostavom knjige van Sarajeva i van BiH naručilac plaća poštarinu.
12380327_963404333720777_1074466068_n - KopiratiDA SE NIKADA NE ZABORAVE I NE PONOVE AGRESIJA I GENOCID 1992 -1995.

Nihad Aličković
AntiDayton pokret

JAPANCI I KINEZI PUCALI NA OPKOLJENO SARAJEVO
Komentari
Na vrh
X