Obavijesti

RATNI ZLOČINCI SA I BEZ OPTUŽNICA BiH NA SLOBODI

OVAKO IZGLEDAJU DANAS RATNI ZLOČINCI SA I BEZ PODIGNUTIH OPTUŽNICA BOSNE I HERCEGOVINE
.
RAJKO KUŠIĆ – RATNI ZLOČINAC
Ovako danas izgleda pukovnik Rajko Kušić, komandant Rogatičke brigade tzv. vojske republike srpske.
Nesmetano živi u Srbiji, iako je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu. Kušić je, između ostalog, osumnjičen da je jednog logoraša u logoru “Rasadnik” isjekao motornom pilom.
zlocinac-rajko-kusic-rogatica
.
RADMILO ZELJAJA – RATNI ZLOČINAC
Ovako danas izgleda general Radmilo Zeljaja, jedan od ključnih izvršilaca genocida nad Bošnjacima i bosanskim Hrvatima na području opštine Prijedor. Nesmetano živi u Beogradu. Tužilaštvo Bosne i Hercegovine nije podiglo optužnicu protiv njega.
hqdefault
.
VASILIJE VIDOVIĆ – VASKE – RATNI ZLOČINAC
Ovako danas izgleda Vasilije Vidović – Vaske, četnički vojvoda iz Podlugova kod Ilijaša. Odgovoran je za zločine nad Bošnjacima u Lješevu kod Ilijaša i logorašima na brdu Žuč. Nesmetano živi u Zemunu u Srbiji. Tužilaštvo Bosne i Hercegovine nije podiglo optužnicu protiv njega.
vojvoda_VASILIJE_VIDOVIC_VASKE_1993_I_2012_01
.
MILENKO KARIŠIK – RATNI ZLOČINAC
Ovako danas izgleda Milenko Karišik. Bio je komandant tzv. Specijalne jedinice MUP-a tzv. republike srpske. Osumnjičen za ratni zločin prilikom napada na MUP-ovu školu na Vracama (Sarajevo) 05.aprila 1992. godine. gd Nesmetano živi u Novom Sadu u Srbiji. Tužilaštvo Bosne i Hercegovine nije podiglo optužnicu protiv njega.
karisikmil
.
BRANISLAV GAVRILOVIĆ – BRNE – RATNI ZLOČINAC
Ovako danas izgleda Branislav Gavrilović Brne, četnički vojvoda sa Alipašinog polja (Sarajevo). Odgovoran za zločine nad Bošnjacima na području Ilidže. Nesmetano živi u Zemunu u Srbiji. Tužilaštvo Bosne i Hercegovine nije podiglo optužnicu protiv njega.
300_BRNE_GAVRILOVIC_1992
.
Da li će Tužilaštvo Bosne i Hercegovine ikada podići optužnice za ratne zločine ovih monstruma? Da li će žrtve ikada doživjeti pravdu te vidjeti kako se ovim najgorim zlotvorima čovječanstva sudi i presuđuje na najteže moguće robije? Da li će se nekada to desiti? Zašto uopšte Tužilaštvo Bosne i Hercegovine ne podiže optužnice protiv onih koji su činili ratne zločine u Republici Bosni i Hercegovini tokom agresije iako se njihova trenutna prebivališta znaju i za njihove postoje dokazi?
Zahvaljujemo se Avdi Huseinoviću za ustupljeni materijal!

.
AntiDayton pokret

RATNI ZLOČINCI SA I BEZ OPTUŽNICA BiH NA SLOBODI
Komentari
Na vrh