Obavijesti

PRESELIO PILOT ARBiH SAMIR SULEJMANOVIĆ

JUČE JE NAKON DUŽE BOLESTI PRESELIO PILOT ARBIH, SAMIR SULEJMANOVIĆ

img_3446Predsjednik Saveza boraca tzv. Federacije BiH, najbrojnijeg boračkog udruženja koje okuplja demobilisane borce, Samir Sulejmanović, preselio je juče u Ilijašu nakon duže i teške bolesti.

Dženaza Samiru Sulejmanoviću će biti obavljena u ponedeljak, 26. decembra, u 14.15 sati (nakon ikindija namaza) u mezaristanu Stari Ilijaš.

Odlaskom predsjednika Sulejmanovića, Savez boraca tzv. Federacije BiH, Koordinacija boračkih udruženja na nivou tzv. Federacije BiH, tzv. Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata ostali su bez velikog borca za istinu, pravdu, poštenje i veća prava boračkih kategorija.

Otišao je naš pilot, otišao je ratni komandant bataljona, ostaju ponosni supruga Dina i sin Halil i roditelji Samira, ostaje ponosan Bratunac gdje je rođen, ostaje Podrinje koje je volio, ostaje Bosna i Hercegovina za koju je živio – navode njegovi saborci iz Koordinacije udruženja boračkih kategorija tzv. Federacije BiH i federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević, saopćeno je iz kabineta ministra Bukvarevića.

preuzeto: krajina.ba – uredio: antidayton.com

PRESELIO PILOT ARBiH SAMIR SULEJMANOVIĆ
Komentari
Na vrh