Obavijesti

NA DANAŠNJI DAN 2014. VIJEĆE MINISTARA IZDALO SUTORINU


NA DANAŠNJI DAN 2014. GODINE, VIJEĆE MINISTARA IZDALO BH TERITORIJ I IZLAZ NA MORE, SUTORINU!

Na današnji dan 06. novembra 2016. godine Vijeće ministara BiH na tadašnjoj sjednici utvrdilo je Prijedlog ugovora o državnoj granici između Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Tim prijedlogom ugovora se definirala državna granica koja bi na terenu trebala biti obilježena u roku od tri godine od stupanja na snagu ovog ugovora. Sramni čin Vijeća ministara ne smije u ovom slučaju biti zaboravljen te mora ostati kao historijska činjenica koju nadolazeće generacije moraju pamtiti.

Prema ugovoru, državna se granica proteže od tromeđe Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije na sjevernom dijelu, do tromeđe Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske na južnom dijelu. Dvije države na ovaj način, poštujući suverenitet i teritorijalni integritet, unapređuju bilateralne odnose, ispunjavaju obaveze preuzete Poveljom Ujedinjenih naroda i šalju pozitivnu poruku zemljama u regiji, evropskim i globalnim partnerima o spremnosti Bosne i Hercegovine i Crne Gore da sporazumno urede preostala otvorena pitanja. Međutim u ovom slučaju teritorij koji je dokazano pravno još uvijek u vlasništvu Bosne i Hercegovine, Crna Gora je otuđila u saradnji sa izdajnicima naše zemlje koji su bili na strani komšija i to komšija koji su izvršili agresiju na Republiku Bosnu i Hercegovinu.

Nažalost, iako je INICIJATIVA ZA POVRAT SUTORINE (Suad Kurtćehajić, Alen Mahović, Nihad Aličković, Jusuf Mulić, Omer Ibrahimagić, Hasan Hadžiavdić, Aiša Telalović i mnogi drugi akademici i profesori i građani) predstavila sve moguće dokaze, iako je godinu dana iznosila svaki dan novi dokument kojim se potvrđuje vlasništvo BiH nad Sutorinom i iako Crna Gora nikada nije ponudila ni pokušaj jednog argumenta da im Sutorina pripada, Vijeće ministara je ipak prihvatilo prijedlog ugovora i na taj način počinilo najveću izdaju državnog teritorija BiH narušivši na taj način teritorijalni integritet naše zemlje.

Da se nikada ne zaborave oni koji su tada izdali državni teritorij objavljujemo opet spisak bezdušnika za koje se nadamo da će kad tad odgovarati pred Sudom BiH za izdaju državnog teritorija.

img_1094OVO SU GLAVE IZDAJNIKA BiH!

-Vjekoslav Bevanda
-Zlatko Lagumdžija
-Sredoje Nović
-Mladen Ćavar
-Zekerijah Osmić
-Nikola Špirić
-Bariša Čolak
-Boris Tučić
-Damir Hadžić
-Damir Ljubić

Nažalost nijedan od njih iako sme pojedine među njima kontaktirali, nije dao sebi za pravo da ispita sve dokumente koje smo im dostavili. Nijedan od njih nije želio da prihvati činjenice da je KOMISIJA ZA UTVRĐIVANJE GRANICA sadtavljena od nekoliko Geodeta, daktilografa i geografa, što je frapantna činjenica da je to sastav onih koji su BEZ KVORUMA odlučivali o BH granici sa Crnom Gorim i na taj način oštetili državniteritorij.

AntiDayton pokret

NA DANAŠNJI DAN 2014. VIJEĆE MINISTARA IZDALO SUTORINU
Komentari
Na vrh