Obavijesti

HUSEINOVIĆ: PROMOCIJA NOVOG FILMA 17.11.2016.

AVDO HUSEINOVIĆ: PROMOCIJA NOVOG DOKUMENTARNOG FILMA 17.11.2016. GODINE U SARAJEVU

Novi dokumentarni film koji potpisuje Avdo Huseinović pod nazivom BOŠNJACI – GENOCID U KONTINUITETU” u Sarajevu će biti premijerno prikazan 17. novembra 2016. godine s početkom u 19:00 sati. Premijerno BH prikazivanje održat će se u kinu Novi Grad, (Multimedijalna sala općine Novi Grad – Sarajevo) gdje će prisutni svjedoci moći pogledati neispričanu video priču o višestoljetnom genocidu nad Bošnjacima Bosne i Hercegovine, Sandžaka i drugih država Balkana.

img_1373Nakon što je ovaj dokumentarni film već prikazan širem auditorijumu u Plavu i Gusinju, te Rožaju i Bijelom Polju i Novom Pazaru uvjereni smo da ovaj videodokument mora i treba biti video lektira svake bošnjačke kuće širom svijeta.

Priča, dokumenti i fakti i živi svjedoci govore o samim početnim koracima genocidnih namjera nad Bošnjacima sve do posljednjeg počinjenog genocida 92-95. Takođe ovaj dokumentarni film jako precizno i detaljno obrađuje sve dijelove naše historije koji svjedoče o sistemskom ubijanju jednog naroda s ciljem njegovog potpunog uništenja na ovim prostorima. U filmu se pojavljuju mnogi svjedoci genocida prije posljednjeg počinjenog ali i veliki broj historičara i istraživača koji faktografski govore otvoreno na ovu temu.

1478984946695Produkciju ovog jako značajnog dokumentarnog filma za bošnjački narod ali i sve one neosviještene Bošnjake, potpisuje “BANA” – Bošnjačko – Američka Nacionalna Asocijacija i Produkcija “PRAVDA”.

Pozivamo Vas da se odazovete pozivu te pogledate ovaj video dokument koji svjedoči o bolnoj prošlosti Bošnjaka koji u kontinuitetu doživljavaju ali i preživljavaju GENOCID!

SARAJEVO – OPĆINA NOVI GRAD – KINO SALA 17.11.2016. U 19:00 SATI!

Ovim putem, zahvaljujemo se Avdi Huseinoviću još jednom na njegovom zalaganju i njegovoj predanosti da bošnjački narod edukuje na ovaj način kako se naša prošlost nikada ne bi zaboravila a s tim i nikada više ponovila. Hvala.

AntiDayton pokret

HUSEINOVIĆ: PROMOCIJA NOVOG FILMA 17.11.2016.
Komentari
Na vrh