Vijesti i reakcije

DŽEJNI URUČENA INVALIDSKA KOLICA

DŽEJNI FERHATOVIĆ DANAS URUČENA INVALIDSKA KOLICA U ŠKOLSKOM HOLU

img_1794Akcija pokrenuta 29.09.2016. godine danas je u konačnici završena uručivanjem invalidskih kolica trinaestogodišnjoj Džejni Ferhatović iz Vogošće.

Na njeno iznenađenje danas smo se pojavili planirano u školi koju pohađa te je iznenadili. Proizvedene su njene suze radosnice njene uplakane oči rasplakale su mnoge prisutne.

Akciju su nakon upoznavanja preko Edina Smajića sa Džejnom i njenim problemom, inicirali Avdo Huseinović i AntiDayton pokret te afirmirali mnoge da se odazovu ovoj akciji kako bi usrećili ovaj mali i veseli cvijet te joj olakšali život i kretanje.

img_1827Zahvaljujemo se članovima AntiDayton pokreta koji su donirali za invalidska kolica, koji i ovaj put pokazuju da one kojima je pomoć potrebna ne zaboravljaju. Zahvaljujemo se svim srcem za Vaš osjećaj i Vašu donaciju.

Takođe akciji su se priključili i svoju pomoć ponudili građani BH zajednice u Danskoj. Akciji se odazvalo Udružene “MOST-BRO” na čijem čelu se nalazi Faruk Jakić koji je putem članstva unutar Udruženja prikupio donacije. Zahvaljujemo se svim srcem.

Takođe akciji se odazvala i grupa na Facebook-u pod nazivom Helping Hearts of Bosnia & Herzegovina na čijem čelu se nalazi Sanela Ovnović putem koje su članovi takođe prikupili određena sredstva kao donaciju za invalidska kolica. Zahvaljujemo se ovoj grupi i svima onima koji su donirali od srca.

img_1808U akciji je učešće uzela i produkcijska kuća i Udruženje “PRAVDA” Zahvaljujemo se svim srcem.

Na osnovu objavljenog članka i pokrenute akcije javili su se dobri ljudi iz raznih dijelova svijeta te preko Avde Huseinovića i Nihada Aličkovića donirali privatno. Veliku pomoć su odigrali i Sabahudin i Asim koji se od agresije nalaze u invalidskim kolicima omogućivši lakši ishod ove akcije, novčano te i oko narudže i izrade samih invalidskih kolica za malenu Džejnu.

Invalidska kolica su prije par dana stigla iz Italije i zaista su vrhunskog kvaliteta, od aluminijuma sa jednopoteznim skidanjem točkova i sa jako malom kilažom.

Prenosimo svima vama zahvalnost Džejne i njenih roditelja te se tim zahvalama priključujemo takođe.

VIDEO: video predaje invalidskih kolica možete pogledati ovdje. https://m.facebook.com/AntiDaytonSite/

AntiDayton pokret 

DŽEJNI URUČENA INVALIDSKA KOLICA
Komentari
Na vrh