Vijesti i reakcije

ANTIDAYTON OKITIO OBALU KULINA BANA

ANTIDAYTON POKRET JUTROS U 4:00 SATA OKITIO OBALU KULINA BANA U SARAJEVU ZASTAVAMA SA LJILJANIMA! 

img_2023Jutros oko 3:00 sata tim AntiDayton pokreta započeo je s ulješavanjem grada Sarajeva na lokalitetu od Skenderije do gradske Vijećnice. Obala Kulina Bana koja se prostire na ovoj relaciji okićena je sa 60 zastava sa šest zlatnih ljiljana.

Akciju je podržao BH radio Odense iz Danske na čelu sa Mensurom G. na čemu se ovim putem zahvaljujemo i njemu svima onima koji su podržali ovo obilježavanje.

Okitili smo grad povodom 25. novembra, dana kada je Bosna i Hercegovina obnovila ponovo svoju državnost. Zagovornici smo da bi Dan Državnosti naše zemlje trebao biti datum najstarijeg bosanskog dokumenta “Povelje Kulina Bana” 29.08. koji je ispisan 1189. godine. Novembar 25. ne može biti Dan Državnosti BiH niti bilo kakvo utemeljenje države kada nam je svima jasno da Bosna postoji puno duže od te 1943. godine kada se faktički proglasom u ZAVNOBiH-u i cijepa na tri naroda gdje se saopštava da je i svačija i ničija.

img_1993Bosna i Hercegovina jeste zemlja svih njenih građana, ali nije utemeljena 25. novembra, niti je to njen rođendan kako mnogi navode.

Svakako čestitamo Dan OBNOVE Državnosti Bosne i Hercegovine koji je svojim određenim odredbama omogućio i Nezavisnost RBiH, jer da BiH nije obnovila svoju državnost 25. novembra nemoguće bi bilo sprovesti ni 1. mart tj referendum za njenu ponovnu nezavisnost koju je stekla nakon čega je na nju izvršena agresije.

AntiDayton neće stati na ovim zastavama već će nastaviti dalje s radom i akcijama kako bi vraćao svijeat građana na potrebno mjesto.

AntiDayton pokret

ANTIDAYTON OKITIO OBALU KULINA BANA
Komentari
Na vrh
X