Vijesti i reakcije

UBIJENA MLADOST I LJUBAV ADMIRA I SELME

NA DANAŠNJI DAN 1993. GODINE UBIJENA MLADOST I LJUBAV ADMIRA DŽIDIĆA (17) I SELME ZULČIĆ (16) TOKOM OPSADE SARAJEVA

img_2483Na današnji dan 1993. godine tokom opsade Sarajeva i agresije na Republiku BiH, na mostu Ciglane koji vodi prema tunelu ka Velešićima, od ispaljene minobacačke granate sa položaja srpskih terorista ubijeni su dvoje maloljetnika, rahmetli Admir Džidić (17) i Selma Zulčić (16). Pored ove sarajevake mladosti ubijeni su i građani rahmetli Salko Balaš koji je u memntu ubistva imao 22 godine i rahmetli Ibro Mašić rođen 1937. godine.

Taj dan, Selma Zulčić bila je u gradu završavajući privatne obaveze vezane za školu dok joj je društvo pravio njen momak Admir. Skupa su bili u gradu cijeli dan sve sok nije počelo granatiranje koje ih je zateklo na putu ka Admirovoj tetki.

1481040199759Htjeli su da se sklone u tunel, uputili se ka njemu kako bi se sklonili dok traje granatiranje, međutim nažalost na svega 200 metara od ulaza u tunel pale su minobacačke granate u njihovoj blizini.

Admir je bio teško povrijeđen i na licu mjesta je izdahnuo dok je Selma bitku za život izgubila na putu do bolnice. Admir i Selma ukopani su jedno pored drugog na šehidskom mezarju Buča Potok.

Nažalost to su svi poznati podaci za ovaj masakr do kojih smo došli preko Admirove majke Emire Džidić dok ostale srodnike ubijenih nismo našli a s tim ni njihove fotografije.

NEKA IM JE VJEČNI RAHMET I MIR I DA SE NIKADA VIŠE NE PONOVI ALI I DA SE NIKADA NE ZABORAVI!

AntiDayton pokret

 

UBIJENA MLADOST I LJUBAV ADMIRA I SELME
Komentari
Na vrh