Obavijesti

ZLOČINCU KARADŽIĆU PRESUDA 24. MARTA


PRESUDA RATNOM ZLOČINCU I KRVNIKU RADOVANU KARADŽIĆU, 24. MARTA!

imageHaški tribunal je objavio da će nekadašnjem predsjedniku tzv. republike srpske, ratnom zločincu Radovanu Karadžiću presudu za genocid i druge zločine počinjene u Republici Bosni i Hercegovini izreći u četvrtak, 24. marta 2016. godine.

Zločinac Radovan Karadžić, pored toga što je bio predsjednik tzv. republike srpske bio je i vrhovni komandant njenih tzv. oružanih snaga. Radovan Karadžić optužen je za GENOCID u Srebrenici počinjen 1995. i još nekoliko općina RBiH 1992. godine. Optužen je i za progon nesrpskog stanovništva, terorisanje građana Sarajeva stalnim granatiranjem i ubijanjem i uzimanje pripadnika UNPROFOR-a za taoce tokom agresije.

Krvnik i sljedbenik Dobrice Ćosića i njegovoh ideja uhapšen je 2008. godine, nakon više od 11 godina provedenih u bjekstvu.

Suđenje ovom dželatu počelo je u mjesecu oktobru 2009. godine, a Tužilaštvo je s izvođenjem dokaza počelo pola godine kasnije i ovaj proces okončalo u maju 2012. godine.

Karadžić koji je bio uvjeren u pokoravanje RBiH i koji je bio uvjeren u nestanak muslimanskog stanovništva u našoj zemlji takođe je uvjeren da će biti oslobođen svih optužbi te izaći iz Haaga kao slobodan čovjek.

Presudu ovo ratnom zločincu kojem je po svim rezonima trebalo presuditi po kratkom postupku će donijeti vijeće kojim predsjedava južnokorejski sudija O-Gon Kwon, a čiji članovi su Howard Morrison i Melville Baird.

Da li će građani naše zemlje, Bosanci, Bošnjaci, Hrvati, posebno muslimani dočekati da vide pravdu u pravom izdanju? Da li će svijet napokon nakon toliko dugo dokazivanja i nakon svih dostupnih dokaza osuditi ovog zločinca na najtežu doživotnu robiju? Da li će žrtve biti zadovoljne i takvom presudom i šta uopšte žrtve agresije i genocida može zadovoljiti jer im nanesenu štetu ništa ne može nadoknaditi!?

Zločinac Radovan Karadžić mora biti zaveden u sve školske udžbenike svijeta kao jedan od sljedbenika najkrvavije ideologije koja je odnijela stotine hiljada ljudskih života jednog naroda u srcu Evrope dok je to cijeli svijet posmatrao.

NEMA OPROSTA, NEMA ZABORAVA!

AntiDayton pokret

ZLOČINCU KARADŽIĆU PRESUDA 24. MARTA
Komentari
Na vrh