Obavijesti

T.Z.V. OBN: OTVORENI BOBANOVI NASLJEDNICI

Nakon svih dokazanih medija iz tzv. “republike srpske” koji jedinu legalnu i legitimnu Armiju Republike Bosne i Hercegovine nazivaju takozvanom, pojavljuje se i takozvani OBN servis, koji na identičan način pokušava obezvrijediti Armiju RBiH, kao i njenu časnu borbu.

Naime, takozvana OBN televizije, na svojoj teletekst stranici broj 118, u ponedjeljak 25. 01. 2016, objavila je vijest o početku montiranog procesa sa skandaloznim tekstom:

“Suđenje ratnom komandantu tzv. Armije BiH u Srebrenici Naseru Oriću i njegovom saborcu Sabahudinu Muhiću, zbog zločina nad srpskim zarobljenicima 1992. godine, na području Srebrenice i Bratunca, trebalo bi da počne sutra u Sudu BiH. Početak glavnog pretresa zakazan je za 09:00 sati.”

Kao što se vidi iz priloženog teksta, uredništvo takozvane OBN televizije sasvim legalnu i legitimnu ARBiH naziva “takozvanom”. Ovim načinom pisanja OBN želi pokušati osporiti legitimitet Armije koja je u Republici Bosni i Hercegovini i bila JEDNA I JEDINA časna i legitimna vojska, što se za ostale terorističke i militantne grupe (tzv HVO i tzv VRS podržane od Srbije, Crne Gore i Hrvatske) i vojske drugih država na teritoriju suverene RBiH ne može reći. Pored sskandalozne riječi “takozvana”, u samom nazivu koji je OBN naveo, odnosno “Armija BiH” uredništvo je izostavilo jako bitan prefiks potpunog naziva Armije, koji glasi Armija REPUBLIKE Bosne i Hercegovine.

Nije ovo prvi put da se prefiks republika svjesno i namjerno izbacuje iz naziva naše države i vojske.  Ovim putem se želi, odnosno pokušava nastaviti negiranje postojanosti i legitimiteta međunarodno priznate 177. članice UN-a, odnosno Republike Bosne i Hercegovine, kao i njenih institucija.

Takođe, u dijelu gore spomenutog teksta, navedeni nepravedno optuženi se od strane uredništva takozvanog OBN-a već unaprijed osuđuju za “zločine”. U ovakvim slučajevima, kada je proces na samom početku, gdje su optuženi samo zapravo osumnjičeni, a ne presuđeni, tada se o eventualnim zločinima mora pisati pod navodnim znacima. Naravno, namjera uredništva ove takozvane televizije je očita, a to je da se heroji odbrane RBiH predstave kao počinioci navodnih zločina, čime bi se ukaljala i njihova čast i čast Armije RBiH

Spomenimo takođe da je ovu farsu od medijske kuće, u ovo medijsko nedonošče prilikom njegovog rađanja Međunarodna zajednica uložila 20 miliona dolara. Ovo nedonošče danas predstavlja još jedno opasno oružje u rukama kvazinovinara i kvaziurednika ili bolje rečeno crnokošuljaša u pokušajima rastakanja naše domovine.

Zahtijevamo od takozvane OBN te. levizije da objasni svoj natpis na teletekstu, i sve dok to ne uradi, i ne izvine se i nazove časnu ARBiH pravim imenom, do tada će takozvani OBN za nas biti takozvani OBN, medij u rukama crnokošuljaša.

AntiDayton pokret 

 

T.Z.V. OBN: OTVORENI BOBANOVI NASLJEDNICI
Komentari
Na vrh