Obavijesti

LAŽNIM SVJEDOCIMA PROTIV NASERA ORIĆA

Srbi lažu maštovito protiv Nasera Orića!

Danas je AntiDayton pokret ponovo bio u pratnji komandanta 28. divizije Nasera Orića i njegovog saborca Sabahudina Muhića, te im pružio podršku na održanom prvom uvodnom ročištu.

Na samom ulazu gazije su dočekane aplauzom majki Srebrenice koje su došle danas dati podršku Naseru i Sabahudinu. Čuli su se uzvici: MI SMO UZ TEBE NASERE, NE DAMO TE NASERE, TI SI BIO UZ NAS I MI ĆEMO UZ TEBE…

Na samom suđenju pred sudskim vijećem u sali 6 Suda BiH, prisustvovao je i određeni broj Srba iz Bratunca i okoline. Došli su da se raspitaju kako su poginuli njihovi komandanti i vojvode Milutin Milošević, Mitar Savić i Slobodan Ilić.

Ova je trojka naime dobro poznata bošnjačkom preživjelom stanovništvu, tačnije žrtvama agresije i genocida koji su takođe u velikom broju prisustvovali evidentnom montiranom početku jednog cirkusa.
Svi su jednoglasni da je ovaj apsurd samo montirani proces u kojem učestvuje cijela Srbija, koja dokazano plaća lažne svjedoke za ovakve slučajeve.
Poznata ekipa, okuplja se oko glavnog tužioca Srbije Vukčevića, ekipa koja je i režirala i pripremala ovaj nametnuti postupak sa već poznatim lažovima o kojima smo već pisali. Jedni od takvih su Samir Avdić i Omer Omerović.
Nakon što je AntiDayton pomogao da se raskrinka Samir Avdić i da se sazna ko ga je tukao, a ko ga je plaćao da lažno svjedoči, mediji su objavili još nekoliko imena za koje smo mi već od ranije znali. U tom kontekstu posebno se ističe Omer Omerović za kojeg je već poznato da je spreman svjedočiti i lagati krivo za novac.
Omer je poznat već po svojim kriminalnim radnjama i aferimima tako da njegovo lažno svjedočenje ne iznenađuje apsolutno nikoga.

Nakon svih optužbi koje je danas tužilaštvo pročitalo, riječ je imala i Naserova advokatica koja je jasno podcrtala određene stvari koje su u sali Suda BiH proizvele samo muk i tišinu. Objasnila je da se u izjavama navedenih 31 svjedoka ne nalazi ime niti njenog branjenika, a niti drugooptuženog. Jedina farsa za koju se tužilaštvo hvata jeste jedna od izjava zaštićenog svjedoka koja po svim već objašnjenim detaljima nema nikakvu težinu. Takođe su sudskom vijeću predočeni i mnogi detalji i rasponi istrage, kao i sam tok iste. “Kako je moguće pokrenuti postupak tačnije podići optužnicu protiv mog branjenika u roku samo od mjesec dana? Kakva je to istraga časni sude i kako neko može navodni ratni zločin istražiti za samo mjesec dana. Pa svjesni smo da se za jako mala i sitna kaznena djela vrše istrage i po pola godine?!”
Predsjednik sudskog vijeća je ostao nijem, te je osluškujući braniteljicu Orića zapisivao njene riječi, razmatrajući ih na licu mjesta.

Takođe tužilaštvo je tražilo da izrečene mjere zabrane ostanu na snazi, iako Naser Orić nije imao nikakav kontakt sa svjedocima niti je ometao istražni i predproceduralni postupak. Mjere zabrane su se zadržale na istom nivou, dok drugooptuženom nisu izrečene mjere zabrane.

Pored svega, nismo mogli a da ne primjetimo, da je Predsjednik sudskog vijeća od Nasera i njegovog saborca ponovo zahtjevao njegove lične podatke. Na ovaj način su u sali svi mogli čuti lične adrese na kojima su nastanjeni nepravedno optuženi Orić i Muhić.

AntiDayton je uvijek i zauvijek uz branioce naše zemlje. Nemoguće je ni zamisliti da vam sudi država za koju ste se borili te koju ste branili od agresije. Nemoguće je zamisliti da vam sude oni kojima ste obezbijedili današnja radna mjesta svojom žrtvom. Zato, mi smo tu da branimo časnu odbranu i svakog gaziju kojem Srbija prijeti montiranim procesima.

Naredno ročište je zakazano za 16. februar 2016. godine, na kojem će Tužilaštvo izvesti prvog svjedoka sa spiska, pod oznakom O1. Inače, za zaštićenog svjedoka O1, Tužilaštvo BiH je najavilo svjedočenje putem video linka, za šta je Sud rekao da će to staviti na razmatranje, nakon reakcije branilaca nepravedno optuženih.

NE DAMO NA HEROJE ODBRANE!

AntiDayton pokret

LAŽNIM SVJEDOCIMA PROTIV NASERA ORIĆA
Komentari
Na vrh