Obavijesti

SUTRA GODIŠNJICA HEROJA SENAHID BOLIĆA – BOLE

SUTRA GODIŠNJICA HEROJA I GAZIJE, RAHMETLI KOMANDANTA, SENAHID BOLIĆA – BOLE

Detalji:

UDRUŽENJE BORACA “SENAHID BOLIĆ-BOLO” Olovo
 i Mjesna Zajednica DOLOVI PODRUŽNICA BAKIĆI 
-Odbor za organizaciju 23. godišnjice-

Poziva vas na


 Obilježavanje 23. godišnjice smrti Senahida Bolića Bole
 dana 22.01.2017. godine (nedjelja) u 12:00 sati.

Udruženje boraca “Senahid Bolić Bolo” iz Olova i Mjesna zajednica Dolovi-podružnica Bakići u saradnji sa Općinom Olovo, Ministarstvom za boračka pitanja Ze-Do kantona i boračkim organizacijama općine Olovo organizuje obilježavanje 23. godišnjice smrti legendarnog komandanta odbrane Olova, pukovnika Armije RBiH, nosioca najvećeg ratnog vojnog priznanja značke “Zlatni ljiljan” i “Ordena za vojne zasluge sa zlatnim mačevima”, dobitnika Povelje Općine Olovo za životno djelo.

PROTOKOL MANIFESTACIJE:Od 12:00 h- 13:00 h Obilazak spomenika na Bakićima, kota 1022 poznatija kao Konjsko brdo-Polaganje cvijeća;


-Učenje fatihe;


-Obraćanje gostiju.Obezbijeđeni hrana i piće za učesnike.POLAZAK AUTOBUSA: 

Čuništa 10:30 sati, iz Olova 11:00 sati.Ovom prilikom Vas pozivamo da se pridružite obilježavanju godišnjice smrti legendarnog komandanta odbrane Olova i Bosne i Hercegovine.


Informacije na broj 061/622-559

SENAHID BOLIĆ – BOLO – 1958 – 1994.

Rahmetli Senahid Bolić je dođen 11. marta 1958. godine u selu Bakići-opština Olovo. Bio je profesor Opšte narodne odbrane i društvene samozaštite (ONO i DSZ). Kapetan JNA. Do agresije je radio kao šef obezbjeđenja u ŠIP “Stupčanica” iz Olova. Hrabri Senahid je ranjen 14.01.1994. godine na lokaciji Kruševa u Olovu, kao vojnik, na dužnosti komandanta bataljona u 1. „slavnoj“ brdskoj brigadi ARBiH. Usljed posljedica ranjavanja, njegovo herojsko srce prestalo je da kuca 22. januara 1994. godine u tuzlanskoj bolnici Gradina.

Posthumno je odlikovan „Ordenom za vojne zasluge sa zlatnim mačevima“ i ratnim priznanjem „Zlatni ljiljan“ 1994. godine, te proizveden u čin pukovnika Armije RBiH, 1996. god.

Neka ti je vječni rahmet i hvala i da se tvoja zasluga za odbrnu države i tvoj položeni život u istoj nikada ne zaborave.

S poštovanjem,

AntiDayton Pokret 

SUTRA GODIŠNJICA HEROJA SENAHID BOLIĆA – BOLE
Komentari
Na vrh