Vijesti i reakcije

SUTORINA JE BIH – IZDAJNICI, JOŠ NIŠTA NIJE GOTOVO!

Svim izdajnicima bosanskohercegovačkog teritorija!

Vi imate sreću, što ste od naroda napravili ikebane, što ste im uzeli sva moguća prava, a dali im prostor za “zanimaciju”, preživljavanje. Vi imate sreću, što ste građanima uzeli gotovo i posljednju nadu za bolje sutra, te se više niti mogu radovati nečemu pa tako više nevjeruju ni u realnosti niti u promjene.

Svojim upravljanjem državom, minimizirali ste interesovanje građana za svakom mogućom borbom koju bi trebali da osjete, a to ste vi i htjeli. Međutim, jedno im ne možete uništiti, a to su sjećanja i pamćenje. Baš kao što građani pamte agresiju i genocid, pamtit će i vaše pokušaje izdaje državnog teritorija, od kojih se najnoviji desio 2015. godine, tačnije, 13. maja.

Šta je to što “mora” biti bitnije i važnije od države? To može biti samo lični ali licemjerni interes. Već gotovo osam mjeseci, niste se potrudili, niko od vas u Parlamentu, a ni u Predsjedništvu, da se našali i pozove zaista stručne ljude, a posebno nekoga iz Akademske i građanske Inicijative za povrat Sutorine i Kruševica, te ispita situaciju od početka do kraja i sazna istinu. Dozvolili ste sebi da vam predavanja o pravu drže ljudi koji svoj lični interes stavljaju ispred svega, koji čak ne vrijede ni pomena, a da i ne napominjem da nemaju ništa sa pravnom strukom. Dozvolili ste sebi da odlučujete u ime cijele države, u ime više od tri i po miliona građana ove države, iako su urađene ankete pokazale da je preko 80% spomenutih građana za povrat Sutorine i Kruševica. Da, istih onih građana koji imaju snagu pokazati i iznijeti svoje mišljenje, ali nemaju više snagu boriti se s vama jer ste ih hipnotizirali i paralizirali. Borba sa vama se ne vodi samo u Parlamentu, već i u zdravstvu koje nikako ne uređujete jer je vama nepotrebno. Borba sa vama je i u obrazovanju koje zapostavljate, u kulturi koju ne posjedujete i na ulici kojom vi i ne smijete više hodati zbog vašeg nemara i nebrige, ali iskreno i ne hodate njom. Dozvoljavate sebi, ma ko vi više bili, da se ubijanje države sprovodi pred vašim očima, te bi vi trebali biti u tom pogledu saučesnici, a mi oni koji treba kao da se oslonimo na vas. Kakav apsurd! Zar se iko može osloniti na vas?!sutorinaikruseviceko.jpg

S obzirom da ovo ni izbliza nije kraj, te da se prijedlog Ugovora o granici sa Crnom Gorom nalazi u Predsjedništvu, trebate znati da ste potezom odbijanja Rezolucije pomogli glasačima, da vide kakve jeftine duhove su izabrali. Takođe, posteđeni ne trebaju biti ni oni koji su pokušali suzdržanošću da se sakriju iza samih sebe, misleći da se ne pamte njihove izjave do prije par dana. Najveća mizerija određenih odsutnih, koji su izabrali biti odsutni kako nebi glasali protiv Rezolucije kako im je naloženo, jeste ta što trebaju već jednom obznaniti javno pred svima, ko i kakvi su im nadređeni u strankama, te stati protiv takvih naloga javno i sačuvati državni interes, uprkos nalozima stranačkih moćnika.

Ovim putem, sve one koji su glasali protiv državnog interesa, protiv prilike i pravde da BiH samo ode pred Međunarodni sud pravde i traži povrat svog otetog teritorija, iako je i takva solucija nepravedna jer BiH treba da se vrati oteti teritorij, proglašavam javno i otvoreno izdajnicima i veleizdajnicima.

Neka im je na čast i obraz, a nekad nadam se i na sramotu njihov sramni potez za koji neće moći dati opravdanje nikada. Sutorina i Kruševice su pravno vlasništvo BiH i to samo, nepravedno, može eventualno pobiti Međunarodni sud pravde i niko više. Međutim, vi ste odbili takvu mogućnost za rješavanje ove situacije. Ove dvije katastarske općine su historijsko i pravno naslijeđe BiH, te će prvi put nakon 70 godina, biti upisano u sve moguće knjige kako je jedna državna istitucija prihvatila legalizovanje otimačine teritorije vlastitih građana, i to u korist države koja je na nju izvršila agresiju i unutar nje počinila genocid. Izdaja države, širom svijeta se kažnjava na najteže moguće načine, međutim, kao što rekoh, neki građani BiH zbog svog nametnutog kratkog pamćenja, zaboravit će možda brzo da ste počinili izdaju, ali većina njih neće odustati od potraživanja teritorija koji im sa pravom pripada.

Predsjedništvo mora vratiti štetni prijedlog Ugovora o granicama sa Crnom Gorom, koji je prije svega nepravilan i netačan, a time i nelegalan. Predsjedništvo ga mora vratiti na početnu tačku kako bi se greške vas i vaših prethodnika, te članova Vijeća ministara i Komisije za granice ispravile jednom za sva vremena. Ne treba nam od vas priča kako vodimo agresivnu kampanju za Sutorinu i Kruševice, kada se vi nasilnički i agresivno ponašate prema državi, posebno prema njenim potpuno obespravljenim građanima. Predsjedništvo je dužno da radi za državu predstavljajući je i stiteći na svaki najbolji mogući način, te mora biti svjesno da u slučaju potpisivanja štetnog prijedloga Ugovora o granicama, direktno vrši izdaju, te da će snositi posljedice zbog toga.

Prijedlog Vlade Republike Austrije da se ratificiranje prijedloga Ugovora o granicama između BIH i Crne Gore konačno svečano završi u Austriji, jednostavno nije validan. Prvenstven razlog je taj što još ni Predsjesništvo nije donijelo konačnu odluku, te se članovi Predsjedništva BiH još uvijek nisu usaglasili o potpisivanju šretnog Ugovora. Odakle pravo Republici Austriji i bilo kome da prejudicira prijedlog Ugovora kao završen i finalan, kada on još nije ni potpisan saglasnošću sva tri člana Predsjedništva BiH, kada nije ratificiran ni u jednom domu Parlamenta BiH, što niko ne može garantovati da će se desiti. Dakle, nalazi li se iza ovog prijedloga i utvrđenog datuma u Austriji lobi Crne Gore ili su naše vlasti odlučine da zapečate sudbinu drugog BH izlaza na more, upravo tamo gdje se nalazi kompletna argumentacija o našem vlasništvu nad Sutorinom i Kruševicama?

Kakva bi to tek bila ironija da Bosna i Hercegovina izdajom izgubi svoj teritorij baš na datum 27. avgust, kada se 1388. godine odigrala bitka kod Bileće. Zašto spominjem Bileću? Ova bitka se dogodila između osmanskih odreda sa oko 18 000 vojnika predvođenih Lala Šahinom i odreda kraljevine Bosne, predvođenim vojvodom Vlatkom Vukovićem, među kojima je bilo oko 7000 vojnika koji su svojim tijelima odbranili bedeme naše Kraljevine. Vrlo je interesantno šta bi vrli Bošnjanin Vlatko imao da kaže onima koji izdaju ono malo mora što je ostalo njegovoj Hercegovini, i to baš na dan kada je on izvojevao veliku pobjedu štiteći tu istu Hercegovinu i Bosansko kraljevstvo kome se zakleo na odanost. Okretao bi se u grobu.

Izdajnicima nije mjesto u ovoj zemlji, iako ih vijekovima ima uvijek i to uvijek tamo gdje nebi trebalo. Znajte, odahnut ce Bosna jednom, te će vas staviti kad-tad na stub srama i kazniti vas onda kada budete mislili da je sve zaboravljeno.

Da, vi ste jedno političko i štetno smeće, karcinom na tkivu ove prelijepe zemlje koji se mora ukloniti što prije, jer već odavno izazivate tešku infekciju društva i države.

Nihad Aličković

AntiDayton

SUTORINA JE BIH – IZDAJNICI, JOŠ NIŠTA NIJE GOTOVO!
Komentari
Na vrh