Vijesti i reakcije

JESU LI BOŠNJACI MERHAMETLIJE ILI BUDALE?

fahrudinb.jpgGledam nešto ovaj zvjerski čin čifuta nad sestrama i djecom Palestine. Ovakvih klipova na sve strane i dijele ih braća Bošnjaci, zabrinute naše vrle Bošnje nad narodom Palestine. Iskreno rijetko ko moze ostati imun i ne pustiti suzu nad stradanjima braće i sestara muslimana širom svijeta.

Ono što me kao čovjeka i muslimana posebno uznemirava i iritira jeste da oni koji mogu pomoći narodu Palestine ništa ne čine, ali ono što me kao Bošnjaka još i više zabrinjava i dovodi do očaja jeste pitanje:

ČEKAMO LI I POSMATRAMO LI MI TO MIRNO KADA ĆE I NAS U BOSNI ZADESITI ISTA SITUACIJA?

Dvadeset godina nakon genocida, masakara i stradanja, Bošnjaci su ostali merhametli i saosjećaju sa stradanjima svih ljudi širom svijeta, ali ne i sa Bošnjacima koji žive u svima nama poznatoj genocidnoj i tzv. “Republici”. Naša braća i sestre povratnici bezmalo pa su u istoj situaciji, proganja ih se, hapse se, uznemiravaju, njihovoj djeci se ne dozvoljava školovanje, otima im se zemljište, vakufi. Čak se nastoje i haremi Bošnjaka zakonom dovesti pod kontrolu genocidaša. Zabranjuje se sloboda govora.

Veceras smo svjedoci da se na iftaru u Doboju rulja podivljalih genocidaša htjela “obračunati” sa pokrivenim sestrama Bošnjakinjama, muslimankama, uz zvuk neartikulisanih povika…

ZAR NE MISLITE DA BI OVI KLIPOVI PATNJI PALESTINKI BILI IMALO RAZLIČITI U ODNOSU NA ONO ŠTO BI SPOMENUTI GENOCIDAŠI VEČERAS UČINILI NAŠIM SESTRAMA BOŠNJAKINJAMA DA NISU SPRIJEČENI U POSLJEDNJI ČAS?

Naše generale i naše heroje hapse, našu teritoriju, tačnije Sutorinu i Kruševice, daju drugima. Mi nijemi, mi gluhi, mi k'o mazlumi.

ŠTA MI TO ČEKAMO?

Čekamo li da Vučić dođe u Srebrenicu i kaže nam kako je bilo stradanja na sve strane? Čekamo li da Tokića sljedeći put kada razvije zastavu sa ljiljanima upucaju?

Ne znam tako mi Boga šta čekamo, niti želim da povjerujem da ima iko ko vjeruje da će velikosrpski apetiti prestati i da će isti utaliti svoju glad i žeđ za muslimanskom krvlju. Sve dok ima muslimanskog uha u Bosni – ovi apetiti stati neće, budite sigurni u to.

Tako, kada sljedeći put budete dijelili ove video klipove o stradanjima muslimana bilo gdje u svijetu, bar na sekund se zamislite koliko vas dijeli od toga da vas zadesi identična sudbina. Razmislite o onome što zovete merhametom. Biti merhametlija ne znači nužno biti i budala i čekati da vas u potpunosti zbrišu na prostoru, na kojem skoro pa niko ne želi da postojite. Dakle, merhametlije ili budale?

Fahrudin Bezdrob

AntiDayton


 

JESU LI BOŠNJACI MERHAMETLIJE ILI BUDALE?
Komentari
Na vrh