Obavijesti

NAPOKON: PRESTIŽNO BOSANSKO KRALJEVSTVO

NAPOKON: BOSANSKO KRALJEVSTVO NA JEDNOM MJESTU U JEDNOJ KNJIZI

kNapokon će Bosna i Hercegovina dobiti izdanje koje vrijedi listati rukavicama. Ova ideja je sama po sebi vrijedna te jako hrabra prije svega jer je i više nego opširna ali i jako kreativna. Ovo djelo i ovaj prestiž zauvijek će ućutkati mnoge sudionike negiranja i falsificiranja bosanske historije.
Knjiga, Bosansko kraljevstvo treba da bude poseban dar nasljednicima onih koji postanu vlasnici ovog ekskluzivno bogatog prestiža. Vrijeme je bilo da neko, bosansku vrijednost i raskoš predstavi upravo na ovakav način te pokaže naše poštovanje prema samoj bogatoj historiji i historiji koju prisvajaju mnogi.
Nadamo se da će se ovo dragocjeno djelo prepoznati među građanima naše zemlje ali i dijaspore te da će kroz vlasništvo nad ovim djelom doprinijeti edukaciji novih nadolazećih generacija u krugu svoje porodice i familije. Ovo je knjiga nasljedstva baš kao što je naša historija koju smo naslijedili i koju moramo čuvati dragocijeno od raznih falsifikatora i prisvajača. Idejni tvorci, autor i tim ljudi oko dvadesetak njih, bit će predstavljeni u narednom periodu kada bude predstavljen ekskluzivno prvi primjerak ovog remek djela od gotovo 600 stranica te visine od 50 centimetara. 

BOSANSKO KRALJEVSTVO
gUskoro bi se na BH tržištu trebala pojaviti specijalna luksuzna knjiga, izdanje koje u sebi sadržava apsolutnu vrijednost BOSANSKOG KRALJEVSTVA. Izdanje je rađeno, na način kako bi prikazalo prije svega poštovanje prema samom historijatu naše zemlje ali i posebno prema Kraljevini Bosni. Ideja i sam produkt ovog izdanja satkani su prije svega od čiste ljubavi prema sopstvenoj državi. Ovo djelo pokazuje jedno veliko poštovanje takođe, te ogroman uloženi trud ali i dostojanstvo i ponos prema našim precima i našoj državi.

Ovo remek djelo pokazat će svu raskoš Bosanskog Kraljevstva na jednom mjestu te dočarati vrijeme koje na pamtimo golim okom. Sadržaj ovog izdanja je faktografski, dokazni materijal koji je sakupljan širom svijeta gdje god su se nalazili vrijednosni dokumenti i predmeti koji datiraju iz naših krajeva i srednjovjekovnog perioda.
Da bi se što kvalitetnije i što bolje prikazali svi detalji, idejne tvorce ovog djela put je vodio po mnogim gradovima Bosne i Hercegovine ali i van nje pa tako i do Mađarske, Hrvatske, Srbije, Irske, Italije, Turske, SAD-a  itd.

DRAGOCJENI KVALITET
hOvo prestižno izdanje svoju izradu doživljava u Italiji, gdje ga rade i pripremaju najbolji majstori ručnog šivanja kože. Knjiga će biti presvučena jednom od najkvalitetnijh bijelih telećih koža na svijetu. Svaka ušivena nit na koricama i unutar knjige bit će šivena ručno tako da samo djelo već dobiva na vrijednosti i posebnosti.
Pored toga, izrada metalnih dijelova bit će takođe rađena u Italiji, najsavremenijim mašinama za obradu metala i vrijednosnog metala te će svaki urađeni element biti apsolutni unikat u broju tiraža u kojem knjiga bude izdata.
Na hrbatu se nalazi motiv sa jednog od kraljevskih pečata, a metalna kopća na sredini se zatvara posebno dizajniranim mehanizmom. Na metalnim ćoškovima su ugravirani stilizovani ljiljani. Metalni amblem u koloru sa filigranskim detaljima predstavlja jedan od najzahtjevnijih poduhvata na djelu same izrade dizajna. Knjiga će imati svoju drvenu vitrinu/postolje koje će biti od masivnog bijelog jasena te je i ona izrađena od najfinije bijele kože kao i korice. Na zadnjoj stranici korice se nalaze ukrasno-zaštitne metalne nožice. Knjižni blok sadržaja ovog djela, bit će izrađen od najkvalitetnijeg papira od kojh je na dvadeset stranica najzahtjevnija grafička tehnika nanošenja zlatnih i srebrenih folija. Pored elegantno i reprezentnog stalka, komplet se sastoji i od jednog para bijelih rukavica za listanje te i od jedne ukrasne vrećice za rukavice.

SADRŽAJ
oU ovom veličanstvenom izdanju nalazit će se takođe veliko bogatstvo umjetnosti. Za ovu priliku posebno su urađene ilustracije koje su rađene rukama nekolicine umjetnika. Sama izrada ilustracija trajala je oko 6 mjeseci. Tu će se nalaziti historijske mape, prikazi najznačajnijih bitaka, Rodoslovna stabla, portreti bosanskih vladari i još mnogo obrađenih i ilustrovanih tema bosanskog kraljevstva.

Ova vrijednosna knjiga sadržavat će likovnu građu i fotografije naslijeđa iz cijelog svijeta. Građa je prikupljana više od 8 mjeseci intenzivnog traganja i sakupljanja. Mnogi predmeti i manuskripti bit će po prvi put objavljeni u koloru, posebno našoj javnosti, dok će određeni artefakti biti objavljeni prvi put uopšte.

Autor koji je radio historijsku sadržinu ovog djela, približava bosansku banovinu i kraljevstvo od njenog rađanja do transformacije u novu civilizaciju. S posebnim tonovima ljubavi prema historiji, faktografski i na osnovu činjenica ispričane su brojne priče o banovima, kraljevima, bosanskim princezama na evropskim dvorovima, vlasteoskim porodicama, vjeri, umjetnosti, privredi, viteškim turnirima, urabanizaciji igradovima, vojsci i bitkama, politici i spretkama koje ona nosi sa sobom. Prepričano je poglavnje naše historije te o svim značajnim ličnostima tog vremena.

BOSANSKO KRALJEVSTVO U NASLJEDSTVO
zSvaki primjerak prestižnog djela BOSANSKO KRALJEVSTVO bit će personaliziran. Najprije, svaki primjerak će biti kaligrafski ručno numerisan, a prvih deset primjeraka će biti posebno obilježeni i za njih će važiti posebna cijena.
Na isti način kao i numeracija, ime kupca i/ili njegovog/njenog saputnika/saputnice će se unositi u tekst posvete ručno, kaligrafskim ispisom. Posveta će završavati riječima:

“Dragi naši potomci i potomci naših potomaka, čuvajte ovu knjigu i prenosite je dalje svojoj djeci, da vrijeme koje vam bude dato živite tako da vas pamte po dobrim djelima koja učinite.”

Ukoliko se kupovina i plaćanje cjelokupnog iznosa obavi do 29.02.2016. godine, vlasniku/naručiocu će se dodijeliti status “Počasnog viteza prestižnog djela Bosansko kraljevstvo” i njegovo/njeno ime će se naći na posebnom mjestu sa ostalim vitezovima i bit će štampano zlatnim slovima. Ova titula je izraz posebne zahvalnosti za one pojedince koji su prepoznali i pomogli ovo djelo od opšte važnosti.

KUPOVINA
sTiraž ovog ekskluzivnog djela će biti na bosanskom jeziku te je veoma ograničen (1000 primjeraka). Kupovina ove knjige je jedna vrijednosna i emotivna investicija. Ovo djelo koje možete i pokloniti kao izuzetno dragocijen i vrijedan poklon, sa sobom će u tom slučaju imati i Povelju o darivanju koja predstavlja dokument o prijenosu vlasništva.

CIJENA
Redovna cijena ovog prestižnog izdanja Bosansko kraljevstvo po objavljivanju u maju 2016. godine iznosit će 2400, KM (konvertibilnih maraka). Do tada vrijedi niža pretplatnička cijela od 1590, KM čime će se ostvariti ušteda od 810, KM.

REZERVACIJA
018Da bi ste rezervisali ovo djelo potrebna vam je Povelja o rezervaciji. Da bi obavili kupovinu potrebno je da dosljedno popunite kopiju Povelje o rezervaciji koju će vam dostaviti oficijelni zastupnik, te će te tokom ispujavanja biti u prilici saznati i sve ostale detalje vezane za uplatu i način i mogućnosti plaćanja.
S obzirom da će svi primjerci ovog djela biti numerisani i personalizirani, potrebno je takođe da izaberete željeni redni broj vašeg primjerka. Svako rezervisano i u potpunosti uplaćeno djelo do 29.02.2016. godine, bit će tretirano s posebnim akcentom te će vlasnik biti proglašen “počasnim vitezom prestižnog djela Bosansko kraljevstvo” te će njegovo ime sa ostalim vitezovima biti upisano zlatnim slovima u svim primjercima koji se budu izdavali i naručivali.

Za sve detalje oko same narudžbe knjige i Povelje rezervacije možete se obratiti mailom na: 
[email protected] ili mailom na našu web stranicu AntiDaytona. Takođe možete se obratiti porukom i na privatni profil na facebook mreži na ime Nihad Aličković ili čak telefonom na broj: +387 62 222 301.

AntiDayton pokret

NAPOKON: PRESTIŽNO BOSANSKO KRALJEVSTVO
Komentari
Na vrh