Obavijesti

SREBRENICA: GODIŠNJICA MASAKRA U POLJAKU

SREBRENICA: 24. GODIŠNJICA OD MASAKRA U POLJAKU

U srebreničkom selu Poljak učenjem Fatihe, Jasina i tevhida obilježena je 24. godišnjica stradanja Bošnjaka tog mjesta. U zločinu koji se dogodio 24. januara 1993. ubijeno je dvadeset mještana sela Poljak, uglavnom civila.

Odveli su nevjeste s djecom!

Predsjednica Udruženja Srebreničke majke gospođa Mehmedović u izjavi Feni je kazala da preživjele žrtve samo vjeruju u Božiju pravdu.

-U Poljaku je zločin izvršila vojska iz Srbije. Na današnji datum ubijeno je dvadeset civila, a nevjeste su odvedene s djecom i od tada im se gubi svaki trag. Za zločin niko nije odgovarao, a svi pričaju o pravdi i pravednosti te kako treba pravda da se zadovolji-

Naglasila je da nema budućnosti bez pravde i pravedenosti.

-Tužilaštvo i sudstvo bi se trebali pobrinuti da počinioci odgovaraju za ovaj zločin. Mi znamo ko je poveo rat i ko je krenuo u krvave pohode u BiH. Preživjele žrtve se nadaju Božijoj pravdi jer nema suda koji može presuditi za jedan život – izjavila je Mehmedović.

Porodice žrtava, predstavnici Islamske zajednice BiH i srebreničkih udruženja pozivaju nadležne institucije da procesuiraju odgovorne za taj zločin.

Neka je vječni rahmet svim žrtvama agresije i genocida!

preuzeto: faktor.ba

SREBRENICA: GODIŠNJICA MASAKRA U POLJAKU
Komentari
Na vrh