Obavijesti

SPC U SRBIJI JAVNO NA STRANI RATNIH ZLOČINACA!

SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA (SPC) U SRBIJI JAVNO NA STRANI RATNIH ZLOČINACA

‼️Pogledajte video do kraja‼️

U posjedu sam videa koji svjedoči da ni nakon 29 godina SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA (SPC) ne diže ruke od ratnih zločinaca, ne prestaje veličati presuđene ratne zločince koji nose teret genocida na svojim imenima.

Svima nam je poznato, da SPC nije sjedio skrštenih ruku niti u Srbiji niti u BiH tokom agresije na Republiku BiH. Poznati su nam mnogi poglavari SPC-a koji su bili u bliskim kontaktima i odnosima sa danas već presuđenim ratnim zločincima ali i njihovo ispraćanje raznih jedinica koje su bile pod komandom MUP-a Srbije, na teritorij RBiH koje su učestvovale u pljačkanju, silovanju, agresiji a onda i u zločinima i genocidu.

I danas nakon 29 godina, kada SPC obilježava svoj neki blagdan i godišnjicu osvajanja Beograda od Otomanske vlasti, SPC ne može a da sebi ne dozvoli i veličanje presuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Ovaj snimak iz Beograda od Subote, 28.08.2021. godine pokazuje sliku onoga što je Srbija još uvijek i na kojem putu će se sigurno još dugo zadržati.
Ovaj snimak pokazuje da SPC nema namjeru prestati negirati počinjeni genocid nad Bošnjacima niti ima namjeru prestati veličati one koji su presuđeni za taj genocid pa ni nakon dobošenja zakona o negiranju genocida u BiH i veličanju ratnih zločinaca!

Ovo je slika Srbije, Beograda, ovo je slika Srpske Pravoslavne Crkve, ovo je slika onoga što svaki dan alušamo i gledamo od Aleksandra Vučića od Aleksandra Vuline i ostalih polizičkih faktora ove zemlje.

Nećemo mi do Sudnjeg dana doživjeti izvinjenje Srbije za počinjeno, niti ćemo biti upitani za oprost. Zato niko nema oravo u ime nas, u ime žrtava i porodica i invalida da ikome oprašta. Niko nema pravo da u ime cijelog naroda koji je preživio genocid oprosti zločincima!

Molim medije da preuzmu ovaj video i prenesu ga u javnost. Hvala!

Nihad Aličković
AntiDayton pokret

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE: FullSizeRender

 

SPC U SRBIJI JAVNO NA STRANI RATNIH ZLOČINACA!
Komentari
Na vrh
X
X