Vijesti i reakcije

SEJFUDIN TOKIĆ DANAS UHAPŠEN

SEJFUDIN TOKIĆ DANAS JE PONOVO BIO UHAPŠEN NA PROSTORU KANTONA SARAJEVO

img_0129Sejfudin Tokić danas je ponovo bio uhapšen u Sarajevu oko 14:00 sati. Ovu informaciju mogli smo vidjeti na njegovom facebook profilu i fun/promo page-u. U se navodi:

Sarajevo, 21.10.2016.
Poštovani,
ovom prilikom vas obavještavam da je Sejfudin Tokić danas oko 14 sati u Sarajevu lišen slobode. Razlog hapšenja nije poznat.
Nalog za hapšenje odobrio je policijski komesar a potpisao njegov načelnik kriminalističke policije

O eventualno novim informacijama-detaljima bit ćete obaviješteni.”

Upravo smo kontaktirali Sejfudina Tokića koji se trenutno nalazi u svom stanu u Sarajevu te nam je rekao da je njegovom privođenju razlog njegovog navodnog nejavljanja MUP-u ili navodnoj nemogućnosti stupanja u kontakst s njim. Ovi navodi od strane MUP-a i uopšteno potraživanje za Tokićem, razlog su njegovog nedavnog privođenja i hapšenja na Marijin Dvoru u Sarajevu 27. oktobra 2015. godine. Mup je navodno saopštio Tokiću da je nedostupan na svojim adresama što je zaista van pameti.

Očigledno je da u MUP-u ne raspolažu detaljnim podacima i da ne razlikuju termina BORAVIŠTA od PREBIVALIŠTA. Privremena boravišna prijava i adresa Sejfudina Tokića je u Sarajevu gdje se može i naći svaki dan dok je prebivališna u Banja Luci, te očigledno nisu znali da ga o bilo čemu mogu a i trebaju informisati na sarajevskoj adresi a ne banjalučkoj. Čak je MUP izdao potjernicu za Sejfudinom Tokićem što je dodatna blamaža za MUP koji ne zna gdje mu se građani nalaze i ne znaju razliku između boravišta i prebivališta iako Tokić svaki dan prolazi ispred PU 1 u jer mu je prijava boravišta upravo stotinu metara od stanice policije.

Ostale detalje sačekat ćemo putem saopštenja za javnost koji će nam dostaviti sam Tokić.

Progon patriotski osviještenih građana naše zemlje od krimogene vlasti se očito nastavlja. Šta je sljedeće i ko je sljedeći?

AntiDayton pokret

SEJFUDIN TOKIĆ DANAS UHAPŠEN
Komentari
Na vrh