Vijesti i reakcije

PREDSJEDNIŠTVO BiH IZDALO DRŽAVNI TERITORIJ


PREDSJEDNIŠTVO BiH DANAS JE NA 10. SJEDNICI PREDSJEDNIŠTVA IZDALO TERITORIJALNI INTEGRITET BiH, IZDALI SU SUTORINU! APSURD ILI UMIJEĆE???

1 - KopiratiNikada nikome neće biti jasno, zašto su Predsjednici jedne države IZDALI državni teritorij sopstvene zemlje i to na očigled svih građana. Naša država se vadi izgovorima, kako je kasno, kako će proces koštati puno, kako će trajati, kako nemamo dokaze da je to naše, kako trebamo održati dobre odnose sa komšijama i mnoge slične gluposti koje nikad i nikome normalnom ne bi bile izgovor da bi izdali dio sopstvene zemlje.

Naravno, nakon ovoga, stvara se sumnja, da li je BiH uopšte njihova zemlja, da li oni uopšte BiH smatraju svojom zemljom i šta oni uopšte od nje hoće.

Datum 23.07.2015. godine treba biti datum koji će se morati kazniti na sve načine a posebno pamćenjem. Tri Predsjednika jedne države kao što je BiH koji zemlji ne daju apsolutno nikakvu nadu, a posebno građanima BiH, 23.07.2015.  su svojim prihvatanjem prijedloga Ugovora o granici između BiH i CG, poklonili Crnoj Gori, jedan BH izlaz na more.

Iako se 8 mjeseci dokazivalo na sve moguće načine kako je BiH vlasnik tog teritorija, BH politika je odigrala kartu na svoju ruku te obradovala Crnu Goru koja 70 godina čeka upravo na jedan od ovih datuma. Crna gora, kao dokazani uzurpator ovog teritorija a isto tako i dokazani agresor na Republiku BiH, za tih 8 mjeseci naše borbe za očuvanje našeg izlaza na more, nikada i nijednom nije ponudila svoju stranu priče. Nikada nije rekla kako je to njeno vlasništvo, otkuda Sutorina u Crnoj Gori, i nikada nije pobila nijedan argument onih koji su Sutorinu htjeli da spase od otimačine. Crna Gora nikada nije ponudila nijedan vid, okruglog stola na kojem bi se zajedno razgovaralo o tome i ko je u pravu te na kraju došlo do zaključka šta i kako dalje. Ne, ona je mudro šutila, kupovala BH političare, te su tako jedan po jedan odlazili u Crnu Goru očigledno po svoj dio kolača koji je uticao i na njihov stav ali i na promijenu mišljenja. Crna Gora, pokušala je izlobirati i uspjela u par navrata, strane delegate stranih zemalja kako bi od njih dobila pozitivan stav o tzv. crnogorskoj Sutorini. Međutim nikada i nikada Crna Gora nije dobila odgovor od nekoga da to pripada isključivo njoj već samo kako je potražnja BiH za svojim teritorijem štetna za BIH i kako tobože može proizvesti rat ili nedaj Bože poništiti Nezavisnost BiH. Niko naravno nikada nije objasnio kako se gubi Nezavisnost jedne zemlje, zašto???

1946Crna Gora, odigrala je ulogu mudraca te mudro šutila svo ovo vrijeme ne petljajući se javno u prepirku Inicijative za Sutorinu sa političarima. Očito je Crna Gora bila ubijeđena i sigurna, da će političari BiH poslušati svoj džep umjesto svoj narod, što čine već 20 godina. To se evo desilo i sada.

Nakon nekoliko pokušaja da se Inicijativa predstavi Predsjedništvu, nakon javne rasprave održane u sali Parlamentarne skupštine gdje je Inicijativa pokazala apsolutno svaki mogući argument na koji nije bilo odgovora. Prostitutke politike BiH iskopale su svoje propale kolegice, da za njih pljuju po medijima po sopstvenojm državnom teritoriju kako bi pokazale svoju odanost. Iako je bilo napadača i oponenata državi a ne Inicijativi, iako su i Adil Kulenović i Zlatan Hadžidedić i Zlatko Lagumdžija upirali svu moguću energiju da se priča o Sutorini zaustavi, ipak nisu uspjeli. Međutim uspjeli su uz pomoć kolega, istomišljenika da stopiraju i zatvore medije pred onima koji su govorili i danas govore istinu. Tako je s vremenom opadala i tema i interesovanje građana ali i informisanost o samoj temi i izdaji. Mnogi su se javili sa obećanjima da će napraviti čuda, međutim očito nisu svjesni da ovdje niko nikome više nevjeruje pa tako im nismo ni mi vjerovali. Na kraju pokazalo se tačnim da im se nije ni trebalo vjerovati. Uz prehodno nabrojane, moram spomenuti i Predsjedavajućeg Ustavno-pravne komisije Željku Komšića koji je nekada glasovito zagovarao priču o povratku Sutorinu i njenoj zaštiti, a u ovom slučaju ispao je najveći saboter i kočničar Inicijative za povrat Sutorine.
Sutorina i Kruševice, kao drugi izlaz na more BiH, izdat je i juče od strane Predsjedništva, za koje smijem i da se zakunem da nikad nisu ni čuli, ali zato znaju sada samo ih puno i ne zanima. Izdali su sopstveni komad zemlje, države kojom vladaju barbari i nepismena garnitura njihovih familija. Da je slučaj Sutorine bio u nekoj drugoj zemlji, davno bi već letjele mrtve glave kroz livade, a neko bi možda tek ostao živ da svjedoči u zatvoru zašto je izdao sopstvenu državu. Međutim samo u BiH možete biti dio njene politike i reći javno da tu zemlju ne volite, da je negirate da postoji, da joj želite nestanak i da idalje od nje primate platu i rukujete se s onima koji bi trebali da vas terete na sudu a onda pošalju u zatvor.

AGIPSiKSutorina je mogla biti, jedan poseban početak jedne poseben politike u BiH. Mogla je biti konačno poseban stav države prema onome to njoj pripada. Sutorina je mogla biti napokon sve ono što do sada nemamo a to je karakter, državotvorna svijest, patriotizam i odlučnost. Međutim, ni ova tema, koja je toliko bitna da se BiH trebala tresti zbog nje, nije podstakla političku slamu u glavama političara. Nije podstakla ni kamenje u grudima koje nosaju a nazivaju srce.

Neka budu ubijeđeni, da će se dugo pamtiti izdaja ovog teritorija, da će se pamtiti baš kao što mnogi stari pamte Đuru Pucara, e tako ćete i vi biti upamćeni kao IZDAJNICI koji su čak uradili gore poteze po pitanju Sutorine od samoga Đure. Đuro iako je bio pijan, iako je možda nešto i obećao i iako je nešto rekao i uradio na riječ (što je politički neprihvatljivo i nelegalno) nikada nije potpisao nijedan papir kojim bi se predala Sutorina Crnoj Gori! Isto tako, niko nikada tokom postojanja Bosne i Hercegovina ni prije a ni kasnije, nije potpisao legalnu političku predaju Sutorine jer su znali da ona pripada BiH. Crna Gora takođe, niti je kad uložila jedan cent u Sutorinu, niti je kada ponudila na prodaju stranim investitorima kao što je sve ostalo prodala kome je stigla. Ako se i desi da Sutorina ode Crnoj Gori na poklon, tek tada će se vidjeti opuštenost i sigurnost Crne Gore, koja će se raspojasati ponudama Sutorine raznim zemljama svijeta a možda i sopstvenim ulaganjem.
Parlament i Dom naroda BiH ako verifikuju prijedog Ugovora o granicama, Sutorina zauvijek tek tada postaje vlasništvo Crne Gore što nikada nije bila, i BiH više nikada neće imati pravo na nju, pa makar i CG, sutradan javno izjavila, “levati nasamarili smo vas, Sutorina je bila u vlasništvu BiH sve do juče“.

Najveći apsurd je upravo taj, što nam se takva izjava može vrlo lako plasirati diplomatskim riječnikom koji će nas hem ismijati kao levate hem napraviti budalama koje svoju grešku više ne mogu ispraviti. Apsurd pored ovoga je i taj, što i pored mnogih prava koja smo imali, nijedno nismo iskoristili da dokažemo naše vlasništvo a jedno od njih je međunarodna arbitraža, na koju cijeli svjiet ima pravo, samo BiH nema, ali nema jer su politički hajvani BiH samo idiot do idiota. Zašto nisu htjeli jednostavno spor, spor koji je očigledan, poslati na arbitražu? Jednostavno su rekli ne zanima nas. Takvi potezi nikada nikome neće biti jasni, ali istina je jedna a to je, da ljudi koji danasvladaju nama, a vladaju nama htjeli mi to priznati ili ne, nikada više ne bi smjeli da se pojave kao politička lica bilo gdje u BiH pa ni na tv-u!

nino.jpgIzdaja teritorijalnog integriteta je najveća izdaja koja se može počiniti prema sopstvenoj državi i za nju, kao takvu, izdaju, trebale bi se uvesti doživotne robije u najzabačenijim tamnicama svijeta!!!

Istina je, BiH bi imala najviše u svijetu, takvih zatočenika!

DaBog da vam zemlja pod nogama živi pijesak bila čim zakoračite na ovo sveto tlo, na svetu napaćenu i krvlju natopljenu zemlju, našu Bosnu i Hercegovinu koju ste izdali na sjednici u zgradi Predsjedništva!!!

IZDALI STE DRŽAVNI TERITORIJ I KAD TAD ĆETE ISPAŠTATI ZBOG TOGA!!

 

 

 

 

 

Nihad Aličković
AntiDayton pokret

 

PREDSJEDNIŠTVO BiH IZDALO DRŽAVNI TERITORIJ
Komentari
Na vrh
X