Vijesti i reakcije

UHAPŠEN ALMIR MERDIĆ!

220px-SIPASIPA je jutros u Jelahu kod Tešnja uhapsila našeg prijatelja Almira Merdića, koji je prema jednostranim navodima MUP-a tzv. “rs” sa još nekoliko osoba učestvovao u napadu na premijera Srbije (inače poznatog radikala i agitatora na ubijanje koji je pucao sa Jevrejskog groblja i po građanima Sarajeva), Aleksandra Vučića 11. jula u Potočarima. MUP tzv “RS” navodi da je Almir učestvovao u incidentu tokom obilježavanja 20. godišnjice od stradanja u Srebrenici, prema nezvaničnim saznanjima novinske agencije “Patria”.

Osim Merdića, iz policijske stanice u Jelahu navodno su u vozila agencije SIPA prebačene još dvije uhapšene osobe. almir-merdicSve ovo se dešava zbog suludih tvrdnji srpskih medija, koji se pozivaju na navodne obavještajne izvore, i koji su ranije Almira označili kao organizatora napada na Vučića, dovodeći ga u vezu sa radikalnim organizacijama u BiH, ratnim komandantom Srebrenice Naserom Orićem, te bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

Inače, Almir je prošle sedmice u intervjuu za agenciju Patria demantovao bilo kakvu povezanost sa incidentom u Potočarima. Priznao je da se u vrijeme napada na Vučića nalazio nekoliko metara od premijera Srbije (tačnije osvjedočenog radikala, odnosno osobe koja je bez skrupula pucala na civile Republike Bosne i Hercegovine i prijetila stotinama ubijenih muslimana). Almir je takođe naveo da se na fotografijama koje su mediji objavili može vidjeti kako on nije učesnik bilo kakvog izgreda, već sve vrijeme incident snima kamerom.

srebre652_871092S1

Zanimljivo je da je SIPA Merdića i ostale privela tek deset dana nakon incidenta, iako su njihove fotografije objavljena već sljedećeg dana, a Merdić i drugi policiji su bili dostupni i od prvog dana. Već svima nama je jasno daspecijalni rat protiv svakoga ko imalo ima osjećaja za Republiku BiH nikada nije ni prestao, a ovo je samo jedan od primjera kulminacije tog specijalnog rata, u režiji SIPE i obavještajnih agencija u Bosni i Hercegovini koji su ništa drugo do servis velikosrpske politike, što svakim danom i pokazuju.

Pročetničkoj agenciji SIPA očito nije teror i protuzakonita aktivnost okupljanje četničkih terorista u Višegradu, niti skoro svakodnevni napadi na Bošnjake u tzv. “RS”, samo je problem kada bilo ko, na bilo koji način ustane i kaže da ne dozvoljava takav scenario! Pozivamo sve patriote koji vole ovu zemlju da se konačno i odlučno suprotstavimo maltretiranju Almira i svih poštenih građana ove države i da svima kristalno jasno damo do znanja da teror prosrpske SIPE na čijem čelu je osvjedočeni četnik Goran Zubac, nećemo više tolerisati!

AntiDayton

UHAPŠEN ALMIR MERDIĆ!
Komentari
Na vrh