Obavijesti

POGLEDAJTE OPTUŽNICU ZLOČINCA RADOVANA KARADŽIĆA

POGLEDAJTE PREDMET I OPTUŽNICU ZLOČINCA RADOVANA KARADŽIĆA U DEN HAAGU!
.
Dana 24.03.2016. godine, u Četvrtak, u Den Haagu bit će izrečena presuda ratnom zločincu Radovanu Karadžiću za njegovaa zlodjela koja je počinio u Republici Bosni u Hercegovini tokom agresije od 1991. godine do kraja 1995. godine.
.
Ratni zločinac Radovan Karadžić, rođen je u selu Petnjici u Crnoj Gori. Sin je Vuka i Jovanke Karadžić. Osnovnu školu završio je u Nikšiću, a potom se s 15 godina preselio u glavni grad Bosne i Hercegovine u Sarajevo. U Sarajevu je završio srednju medicinsku školu, a potom studije medicine, da bi na kraju specijalizirao psihijatriju. Dio školovanja je obavio u Sjedinjenim Američkim Državama, a u sarajevskoj bolnici je pacijente liječio od depresije.
Osim medicinom, Karadžić se bavio i pisanjem poezije.
Oženjen je s Ljiljanom Zelen-Karadžić, s kojom ima dvoje djece – kćerku Sonju i sina Sašu.
Godine 1987. je završio u pritvoru pod optužbom da je pronevjerio novac kako bi sagradio vikendicu na Palama. U pritvoru je proveo 11 mjeseci, ali je poslije pušten.
.
Kao najistaknutijeg člana srpskog političkog rukovodstva u RBiH Karadžića se smatralo najodgovornijim kako za poečtak agresije, tako i za brojne zločine koji su u to doba na područjima RBiH pod srpskom kontrolom počinjeni nad Bošnjacima i Hrvatima. Godine 1995. je nakon genocida u Srebrenici Haški sud donio optužnicu protiv Karadžića za ratne zločine i genocid.
.
Zločonac Radovan Karadžić se do 1997. godine nalazi se na Palama. Nakon toga se povlači iz političkog života te učestvuje u javnom životu, pojavljuje se na proslavama, kulturnim manifestacijama i sl. i ostaje lider u sjenci kako SDS-a tako i cijele tzv. republike srpske. Tokom 1998. i 1999. godine misteriozno nestaje i sve potrage za njim su bezuspješne.
Ipak, ratni zločinac Radovan Karadžić, uhapšen je u Beogradu 21. 7. 2008. godine. Naknadno je objavljeno kako je od 1998. živio u Srbiji pod pseudonimom Dr. Dragan Dabić, koristeći identitet čovjeka koji je preminuo u Sarajevu 1993. godine. Pod tim imenom se počeo baviti prakticiranjem psihijatrije i alternativne medicine, pa čak sudjelovao na javnim tribinama i predavanjima čemu svjedoče mnogi snimci i fotografije.
.
ČUVENA PRIJETEĆA PORUKA ZLOČINCA RADOVANA KARADŽIĆA:
Ovo nije dobro što vi radite. Ovo je put na koji vi želite da izvedete Bosnu i Hercegovinu ista ona autostrada pakla i stradanja kojom su pošle Slovenija i Hrvatska. Nemojte da mislite da nećete odvesti Bosnu i Hercegovinu u pakao a muslimanski narod možda u nestanak jer muslimanski narod ne može da se odbrani ako bude rat ovde. (Iz Karadžićevog govora pred bosanskim parlamentom 14. oktobra 1991. godine).
.
OVO JE DOKUMENT PREDMETA PROTIV RADOVANA KARADŽIĆA U DEN HAAGU KOJEM JE IZRICANJE PRESUDE ZAKAZANO ZA 24.03.2016. GODINE!
.
.
k1.

k2
.
k3
.
Kao što se može vidjeti na prvoj strani ovog dokumenta, zločinac Radovan Karadžić, optužen je za GENOCID po dvije tačke optužnice. Nakon toga dolaze ostale tačke za ubistva, progone, zatvaranje, silovanje, progon itd. 
Građani Bosne i Hercegovine, od Suda u Den Haagu, očekuju najstrožije moguće mjere kazne, te da zločinac Radovan Karadžić bude osuđen po svim ovim tačkama a posebno za prvu i drugu za GENOCID!
.
S nestrpljenjem očekujemo 24.03,2016. godine te ovim putem pozivamo sve BH građane koji žive u Holandiji i u obližnjim državama da dođu pred Međunarodni Sud pravde u Den Haagu i ispred Suda dočekaju ovu historijsku presudu koja nije značajna samo za BiH već i za cijeli svijet.
.
AntiDayton pokret

POGLEDAJTE OPTUŽNICU ZLOČINCA RADOVANA KARADŽIĆA
Komentari
Na vrh