Vijesti i reakcije

OBAVEZNO SPRIJEČITI NASTUP EKIPE TZV. RS U ŠVEDSKOJ

OBAVEZNO SPRIJEČITI NASTUP EKIPE TZV. RS U ŠVEDSKOJ NA GOTHIA CUP-u!!!

Prema saznanjima vodstva Integriuma – Saveza bosanskohercegovačkih udruženja u Švedskoj, entitet tzv. republika srpska je prijavila fudbalsku ekipu na predstojećem Gothia cup-u u Švedskoj.

Ovaj ugledni turnir, jedan od najvažnijih omladinskih u svijetu fudbala, održat će se Goteburgu u mjesecu julu. ”Uputili smo protest u ime članova udruženja članica Integriuma. Moramo spriječiti predstavljanje genocidom stvorene tvorevine pod imenom Republika Srpska”, ističu u rukovodstvu Integriuma za BHDijaspora.net i dodaju:

”Neovlaštena promocija”

”Skraćenicom RS žele prikriti ime Republika Srpska što je po projektu Predstavništva RS-a, a koje finansira ovaj entitet i sam Milorad Dodik. Reagovao sam i nastavit ću ovim putem. Pozivamo sva udruženja i sve saveze kao i pojedince da pretestuju prema organizatorima i da se spriječi nelegalno promovisanje Republike Srpske”, poručili su predstavnici Integriuma.

Ovaj događaj posebno je potresao Bošnjake u Švedskoj koji su uglavnom protjerani sa svojih ognjišta početkom devedesetih godina prošlog stoljeća i s mnogo emocija doživljavaju bilo kakvo neovlašteno predstavljanje tzv. rs.

U prošlosti je, podsjećamo, fudbalska ekipa ovog entiteta željela nastupati na međunarodnim utakmicama, ali su ti pokušaji uvijek bili spriječeni, ili od strane Fudbalskog saveza BiH ili od strane Evropske fudbalske federacije (UEFA).

INTEGRIUM – Savez bosanskohercegovačkih udruženja u Švedskoj

ANTIDAYTON POKRET – Ovaj poziv kao AntiDayton pokret potpisujemo u cjelosti te dodajemo da je tzv. republika srpska već duži niz godina i osnivanjima predstavništava ovog genocidom stvorenog tzv. entiteta te da ovakvi pokušaji kao što je ovaj turnir nisu ništa već samo nastavak rada na predstavljanju genocidne tvorevine kao nečega normalnog i nastalon navodno na volji jednog naroda. Apsolutno se protivimo ovom nasrtaju na ljudsku inteligenciju i na skrnavljenje svega ljudskog i normalnog na ovoj planeti jer pojavljivanjem bilo čega u vidu predstavništva tzv.rs samomse siri laž i neistina te pokušava zasjeniti izvršena agresija i počinjeni genocid, načemu ustvari ova paratvorevina leži.

Takođe pozivamo sva udruženja, asocijacije, fondacije i saveze da reaguju na ovu sramnu činjenicu i upute svoju protestnu notu.

AntiDayton pokret

OBAVEZNO SPRIJEČITI NASTUP EKIPE TZV. RS U ŠVEDSKOJ
Komentari
Na vrh