Vijesti i reakcije

MUNJEVITOM REAKCIJOM SPRIJEČEN NASTUP TZV. RS NA GOTHIA CUP-u!

MUNJEVITOM REAKCIJOM SPRIJEČEN NASTUP TZV. RS NA GOTHIA CUP-u!

BH zajednica u Švedskoj tačnije Savez BH udruženja INTEGRIUM, već nekoliko dana protivi se najavama da će na Gothia cup-u učestvovati i ekipa koja se prijavila pod nazivom genocidne tvorevine

Munjevitom akcijom i reakcijom naših građana širom svijeta koji su danas u toku dana zatrpali mail adresu organizatora, došlo se do rezultata da je saopšteno da ekipa tzv. republike srpske neće učestvovati.

Nakon niza pritužbi, otvorenih kritika i brojnih pisama koji su pristigli na njihovu adresu organizatori popularnog nogometnog Gothia cupa donijeli su odluku, tzv. reprezentacija republike srpske, (u javnosti poznata kao Genocidna tvorevina), neće moći nastupati pod tim imenom!!!

“Hvala vam što ste nas upozorili, ekipa RS neće biti uvrštena u takmičenje!, – napisali su organizatori u pismu, potvrdio je Džebrail Bajramović ispred Saveza udruženja INTEGRIUM u Švedskoj.

Složno djelovanje patriota države Bosne i Hercegovine srušili su genocidnu tvorevinu i pokazali da joj neće dozvoliti djelovanje na internacionalnoj sceni bilo na kojem polju.

Ovaj ugledni turnir, jedan od najvažnijih omladinskih u svijetu fudbala, održat će se Goteburgu u mjesecu julu.

Građani Bosne i Hercegovine, preživjele žrtve genocida, bh. patrioti koji žive u Švedskoj, a koji su okupljeni u Savezu bosanskohercegovačkih udruženja u Švedskoj, saznali su da je manji bh. entitet RS, prijavila nogometnu ekipu na predstojećem Gothia cupu u Švedskoj, i djelovati u pravi vrijeme.

Kako su javnost obavijestili predstavnici Integriuma:

– Skraćenicom RS žele prikriti ime Republika Srpska što je po projektu Predstavništva RS-a, a koje finansira ovaj entitet i sam Milorad Dodik, rekao je Bajramović, ističući: – Reagovao sam i nastavit ću ovim putem, pozivamo sva udruženja i sve saveze kao i pojedince da pretestvuju prema organizatorima i da se spriječi nelegalno promovisanje Republike Srpske.

Ovaj događaj posebno je potresao Bošnjake u Švedskoj koji su uglavnom protjerani sa svojih ognjišta početkom devedesetih godina prošlog stoljeća i s mnogo emocija doživljavaju bilo kakvo neovlašteno predstavljanje RS-a.

U prošlosti je, podsjećamo, nogometna ekipa ovog entiteta željela nastupati na međunarodnim utakmicama, ali su ti pokušaji uvijek bili spriječeni, ili od strane Nogometnog saveza BiH ili od strane Evropske nogometne federacije (UEFA).

preuzeto: Bošnjaci.net – uredio: AntiDayton.com

MUNJEVITOM REAKCIJOM SPRIJEČEN NASTUP TZV. RS NA GOTHIA CUP-u!
Komentari
Na vrh