Istaknuto

NOVI DOKUMENTARAC AVDE HUSEINOVIĆA

NOVI DOKUMENTARAC AVDE HUSEINOVIĆA

Avdo Huseinović i obaj put prenosi jednu jako tešku i bolnu istinu na filmsko platno. U novom dokumentarnom filmu “SILOVANJA U RATU – NEVIDLJIVI OŽILJCI” svjedoci filma govore o silovanju u logorima pod komandom srpsko-crnogorskog agresora. Iako smo već vidjeli i slušali mnoga svjedočanstva o silovanju ovaj film će po mnogo čemu dotaći vrh te boli. Svjedoci filma su muškarci koji govore otvoreno o seksualnim zlostavljanjima tokom agresije u logorima. Svjedočenja su zaista teška i bolna te će ovaj film ostaviti velike tragove.

Međutim iako bolna i teška sudbina mnogih ova priča ne smije ostati ne ispričana jer svjedoči o monstruoznosti agresora i njihovim prljavim i bolesnim radnjama koje su vršili nad našim građanima.

Da se nikada ne bi zaboravilo ovaj film će biti prikazan 10. maja 2016. godine premijerno u sali BKC-a u Sarajevu sa početkom u 20:00 sati. Ulaz je za ovu priliku slobodan te se pozivaju građani a posebno studenti i učenici srednjih škola da dođu na ovu premijeru te budu svjedoci svega onoga što se dešavalo u logorima pod kontrolom agresora.

DA SE NIKADA NE ZABORAVI!

AntiDayton pokret

NOVI DOKUMENTARAC AVDE HUSEINOVIĆA
Komentari
Na vrh