Obavijesti

NASTAVLJA SE MONTIRANI PROCES NASERU ORIĆU

NASTAVLJA SE SUTRA MONTIRANI PROCES NASERU ORIĆU I SABAHUDINU MUHIĆU!

Sutra u 9:00 sati, nastavlja se montirani proces Naseru Oriću i Sabahudinu Muhiću pred državnim Sudom Bosne i Hercegovine.

Za sutra je Tužilaštvo najavilo nova dva svjedoka koja će se pojaviti te dati svoje odgovore na potanja tužioca i odbrane Orića i Muhića.

Vjerujemo da će nakon svih do sada ispitanih svjedoka koji su svojim izjavama potvrdili nevinost krivooptuženih i sutrašnji svjedoci potvrditi ono što svi znamo.

Podsjećanja radi, Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu orotiv Nasera Orića i Sabahudina Muhića zbog navoda da su izvršili kažnjiva djela tokom agresije u selu Zalazje kraj Srebrenice. Cijeli postupak zasniva se na iskazu prvog svjedoka koji je pod zaštitnim imenom O1 svjedočio kao orvi svjedok i to iz Beograda iz Srbije. Nakon što je njegov kredibilitet kao navodnog mogućeg svjedoka dešavanja u Zalazju apsolutno poljuljan, uslijedilo je i taskrinkavanje lažnih izjava i izjava koje se nepodudaraju jedna sa drugom.

Nakon ovog svjedoka, svi naredni svjedoci svjedočili su u korist Nasera Orića, govoreći u mnogo čemu istinu te dokazujući da zaštićeni svjedok O1 nije ništa drugo činio nego samo lagao pred Sudom BiH.

Kao i sva ročišta od pokretanja ovog procesa i sutra ćemo biti prisutni na ispitivanju novih svjedoka iako se u posljednji čas desila zamjena najavljenog svjedoka za nove navodne svjedoke. Na sutrašnjem ročištu trebao je svjedočiti još jedan donaći sramni lažov poput O1 međutim Tužilaštvo BiH je napravilo zamjenu. Da li je u pitanju nezadovoljstvo Tužioca cijelim ovim dosadašnjim ishodom ne znamo, ali vjerujemo da će i sutrašnja svjedočenja biti izuzetno zanimljiva, s obzirom da smo svi upoznati s detaljima prethodnih svjedočenja.

Izjadnačavanje agresora i žrtve je evidentan cilj srpskih vlast i u BiH i van nje, međutim za takav poduhvat očito su mislili da su dovoljno spremni i iskusni. Istina je uvijek prisutna i samo je treba iskopati.

Nećemo dozvoliti blaćenje pripadnika Armije Republike Bosne i Hercegovine, časne Armije koja je četiri godine branila državu od vanjskih i unutrašnjih agresora i izdajnika.

AntiDayton pokret

NASTAVLJA SE MONTIRANI PROCES NASERU ORIĆU
Komentari
Na vrh