Vijesti i reakcije

KADA ĆE SE SRBIJA IZVINITI BOSNI ZA AGRESIJU I GENOCID?

VIŠE SE BOSNA PUTA IZVINULA SRBIJI ZA JEDAN DAN, ZBOG DVIJE PLASTIČNE FLAŠICE VODE I MALO PRAŠINE, NEGO ŠTO JE SRBIJA POMISLILA PUTA NA IZVINJENJE ZA POČINJENU AGRESIJU I NEKOLIKO GENOCIDA ZA 20 GODINA!!!

11180617_10206126339970380_7685969358505003966_n
Nema tu nikakve KATARZE kako neki kažu, niti je to Vučić slučajno doživio. On da je doživio katarzu, izvinuo bi se, priznao genocid i s tim olakšao i svojoj i našoj zemlji. Da je doživio katarzu, rekao bi, JA VUČIĆ SVJEDOČIM OVDJE POČINJENI GENOCID, i olakšao poznatu stvar svima. S obzirom da je bio i na prvim linijama oko Sarajeva, trebao bi čak i da odgovara za to.

Ako nije genocid, u kakve si nišane gledao u Potočarima Vučiću?
Ako nije agresija, otkud ti iz Srbije onda iznad Sarajeva 95. godine Vučiću?
Ako nije planirani četnički poduhvat, otkud ti oko Sarajeva sa četnicima Šešeljem i Nikolićem Vučiću?

Zanima me samo koliko ti to ruku imaš? Pružio si ruku Bošnjacima zbog Nasera Orića, i čim je pušen, povukao je.
Kada je rezolucija pokrenuta povukao si ruku koja je već bila povučena. Čim je rezolucija propala te Rusija uložila VETO, ti si opet ponudio ruku ali ne Bosni (JER NJU NEGIRAŠ), već opet samo Bošnjacima. Dakle, tvoja ideološka priča se nastavlja dalje. Negiranje Bosne i Hercegovine koju je kao Republiku BiH tvoja zemlja, tvoja Srbija napala kada je već bila međunarodno priznata zemlja i 177. članica UN-a!

Sada opet povlačiš ruku zbog dvije flaše vode i malo prašine, pa je opet iz Beograda nudiš istim ljudima, Bošnjacima.

Reci nam, ti mlada nudiš te svoje ruke kao da si hobotnica izgleda!!!

NEMA OD VAS IZVINJENJA I POKAJANJA I NIKAD GA NIJE NI BILO, I ZATO NEMA NI OPROSTA OD NAS.

Vrijeme je da priznate ono što ste počinili. Vrijeme je da jasno i glasno neko od vas kaže, da se RBiH napali još 1991. godine i sa zemljom sravnili selo Ravno na putu ka Dubrovniku. Vrijeme je da kažete otvoreno, da su stotine jedinica, dobrovoljačkih gardi, harale Republikom BiH. Vrijeme je da istinu predstavite onakvom kakva jeste a ne lažima kao što to vaši sistemski mediji sada rade u Srbiji, navodeći ISIL-ov napad na tebe u Potočarima dok cijeli svijet govori kako je reakcija naroda bila sasvim prirodna i očekivana.

Nema mjesta negiranju genocida. Nismo 20 godina suze lili nad nedužno ubijenim Bošnjacima muslimanima, da bi neko došao među njihove mezare i nastavio s negiranjem. Iskreno i ne očekujem da neko iz Srbije, osjeti taj krvoločni pir koji je počinjen u Potočarima, ali dozvolite, da vam se predstave svi mogući video zapisi, mnogih kamermana koji su dolazili iz Srbije, pa nam onda recite da li ste osjetili nešto. Do tada, do priznanja genocida, koji će svakako sa ili bez, nove generacije Srbije nositi na svojim leđima, nemojte nas milovati po glavi kao telad kao što je to radio zločinac Ratko Mladić u Potočarima, a kasnije odvojio svu mušku djecu od majki, te ih dao na likvidaciju.

Nemojte to raditi, nismo mi budale više iako možda zbog svojih predstavnika izgledamo tako!

Aličković Nihad
AntiDayton Pokret

KADA ĆE SE SRBIJA IZVINITI BOSNI ZA AGRESIJU I GENOCID?
Komentari
Na vrh
X