Obavijesti

JAVNO SAOPŠTENJE UDRUŽENJA GRAĐANA BOSANSKE KRAJINE

JAVNO SAOPŠTENJE UDRUŽENJA GRAĐANA BOSANSKE KRAJINE
thumb460_19886_1 Udruzenja gradjana Bosanske Krajine u Sarajevu 23 03 2013 (203)

Članovi Udruženja građana Bosanske krajine frapirani su ovim i ovakvim hapšenjem bivšeg generala Armije RBiH Sakiba Mahmuljina.
Za njih je posebno neprihvatljivo hapšenje s fantomkama na glavama i u ranim jutarnjim satima, kao što je to nažalost bio slučaj i sa generalom Mehmedom Alagićem.

Mi članovi Udruženja građana Bosanske krajine, kao i državljani – građani Bosne i Hercegovine frapirani smo ovim i ovakvim hapšenjem bivšeg generala Armije RBiH Sakib Mahmuljin (fantomkama na glavama i u ranim jutarnjim satima, kao što je to nažalost bio slučaj i sa rahmetli generalom Mehmedom Alagićem).

Nedavna hapšenja a i ovo jutrošnje ukazuje na političke pritiske koji dolaze iz manjeg bh. entiteta zbog nekompetentnosti i konformizma „političkog Sarajeva“. Podanička svijest bošnjačkih političkih lidera dovodi nas do ovakve društveno-političke situacije i do toga da se istina prikriva ili minimizira, te da se zamjenjuju teze i svima nameće osjećaj krivice i tako izbalansiraju zločin, iako je jasna razlika između žrtava i zločinaca.

Vjerujemo u pravosudne institucije da će imati snage da se odupru od političkih pritisaka i budu pravedne. Vjerujemo u čiste ruke Sakiba Mahmuljina kao i drugih krajiških generala, jer su oni naš krajiški i bosanski ponos.

Udruženje građana Bosanske krajine – 08.12.2015. 

LOGOANTIDAYTON
Ovim stavovima se takođe pridružuje i pokret AntiDayton te smatra kako hapšenja heroja odbrane Republike Bosne i Hercegovine u proteklom periodu nisu čista slučajnost već dobro isplanirani scenarij. Hapšenjem pripadnika Armije RBiH se pokušava izjednačiti zločinac sa đrtvom što je nedopustivo i što je nemoguće dokazati. Nad međunarodno priznatom Republikom Bosnom i HErcegovinom je izvršena agresija te tokom nje je počinjen genocid koji se ne može i ne smije negirati. Ovim pokušajima izjednačavanja žrtava i zločina se nameće potpuno druga historija te se falsifikuje časna odbrana naše zemlje. 
Ovim putem, pozivaju se sva Udruženja brigada, jedinica, korpusa, generala, itd. da stanu u zaštitu tvojih saboraca, kolega, branilaca naše zemlje jer agresija na Republiku Bosnu i Hercegovinu i njen narod nikada nije prestala. Pozivaju se sva patriotska ugruženja i pokretu da stanu u odbranu branilaca a s tim i države koja ponovo preživljava agresorske napade drugim sredstvima.
Branioci Republike Bosne i Hercegovine moraju biti zaštićeni te se ne mogu tretirati kao zločinci i kao agresori. Svoj život poklonili su opstanku države kojom danas vladaju pretežno oni koji ovoj zemlji nisu pružili apsolutno ništa. 

Takođe, ovim uzastopnim hapšenjima pokušava se okaljati čast svakog korpusa ARBiH te svake brigade i jedinice te je evidentno da se s vremena na vrijeme hapse i privode pripadnici raznih jedinica kako bi se svakoj brigadi i jedinici a s tim i svakom korpusu ARBiH nametnuo loš rejting te pokušaj da se ona prikaže u potpuno drugom izdanju od onoga što je ARBiH ustvari.

AntiDayton pokret 

JAVNO SAOPŠTENJE UDRUŽENJA GRAĐANA BOSANSKE KRAJINE
Komentari
Na vrh