Obavijesti

GODIŠNJICA OSLOBAĐANJA MJESTA SOKOLAC KRAJ BIHAĆA

OBILJEŽENA 22. GODIŠNJICA OSLOBAĐANJA MJESTA SOKOLAC KRAJ BIHAĆA

U bihaćkoj mjesnoj zajednici Sokolac danas je dvadeset drugi put za redom održano okupljanje kojim mještani ove mjesne zajednice, ali i građani Bihaća, obilježavaju godišnjicu oslobađanja naselja ratne 1995. godine.

Dvadeset dvije godine od oslobođenja, prisutni su se prisjetili ratnih dešavanja i herojske borbe pripadnika 5. korpusa Armije RBiH i policije RBiH na oslobađanju ovog bihaćkog prigradskog naselja.

Tim povodom o samoj operaciji osobađanja Sokoca i podplješevičkih sela, prisutnima je govorio Senad Šarganović, ratni komadant 501. Slavne brigade ARBiH. On je istakao da su oslobađanjem Sokoca i ostalih podplješevičkih sela stvorene pretpostavke da branioci Bihaća krenu u oslobodilačke akcije koje su potom uslijedile tokom 1995.

„Tada smo pokazali veliku hrabrost i požrtvovanje i pobijedili daleko jačeg neprijatelja i stoga danas 22.godine poslije ovih velikih pobjeda mi svi zajedno moramo biti daleko jedinstveniji kako bi smo odbranili našu državu u miru „– kazao je Šarganović.

Ističući da se datumi iz odbrambeno-oslobodilačkog rata moraju obilježavati kako bi mlade generacije znale kako se časno branila država RBiH, bihaćki gradonačelnik u svom obraćanju kazao je da sjećanje na sve branioce grada Bihaća i njihovu borbi trebaju biti prisutni kod svih građana, a ne samo od datuma do datuma.

preuzeto: biscani.net – uredio: antidayton.com

GODIŠNJICA OSLOBAĐANJA MJESTA SOKOLAC KRAJ BIHAĆA
Komentari
Na vrh