Obavijesti

EKSKLUZIVNO: POGLEDAJTE BOŠNJACI – GENOCID U KONTINUITETU

EKSKLUZIVNO: POGLEDAJTE BOŠNJACI – GENOCID U KONTINUITETU

Pozivamo vas da pogledate ovaj dokumentarni film Avde Huseinovića koji u najboljem obliku prikazuje genocide i zločine nad Bošnjacima u proteklih 300 godina.

Nikada se do sada nije desilo da neko napravi ovako detaljan i uticajan i istinito sažet dokumentarni film na temu genocida nas Bošnjacima.

Ovaj dokumentarac treba i mora biti lektira svake bošnjačke kuće. Svako dijete iznad 12 godina koje nosi bošnjačko ime mora pogledati bar nekoliko puta ovaj dokumentarni film kako bi bilo upoznato sa svim činjenicama.

Avdo Huseinović kao autor ovog dokumentarca, sažeo je 300 gorina kontinuiranog genocida nad Bošnjacima na najbolji mogući način, razumljiv i djeci od 12 godina.

Po ko zna koji put Avdo Huseinović i njegova produkcija PRAVDA napravili su remek djelo na polju kulture sjećanja te vas pozivamo da obavezno pogledate ovaj film. Ovo je dokumentarac koji se mora naći na repertoaru svake bošnjačke kuće širom Bosne i Hercegovine ali i širom svijeta.

Koproducenti dokumentarca su BANA (Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija).

Autor: AVDO HUSEINOVIĆ

Producent: ESAD R. KRCIĆ 

Kao pokret AntiDayton ponosni smo što smo bar malim dijelom ovog dokumentarnog filma jer smo svjesni da bolje djelo na osvještavanju Bošnjaka na ovom polju za sada ne postoji.

Hvala svima onima koji su doprinijeli i na najmanji mogući način da ovaj dokumentarac ugleda svjetlo dana te ostane zauvijek pečat historijskih događaja bošnjačke prošlosti.

Nihad AličkovićAntiDayton pokret

EKSKLUZIVNO: POGLEDAJTE BOŠNJACI – GENOCID U KONTINUITETU
Komentari
Na vrh