Vijesti i reakcije

DOBRODOŠAO KUĆI KOMANDANTE ORIĆU!

Nakon što je Naser Orić uhapšen, tačnije rečeno otet 10. juna 2015. godine u Švicarskoj, u Ženevi, gdje se spremao da prisustvuje obilježavanju “Dani sjećanja Bošnjaka na Srebrenicu”, komandant se juče 26. juna 2015. godine, vratio u svoju zemlju i njen glavni grad Sarajevo.naseroric28.jpg

Nakon slijetanja na sarajevski aerodrom, te nakon predaje nadležnom tužiocu od strane Granične policije, Naser Orić je sproveden je u Tužilaštvo gdje nije za njega zatražena mjera pritvora. Isti dan, Naser Orić je oslobođen, te pušten da se brani sa slobode.

Naravno, apsurd cijele priče jeste upravo taj što će komandant ipak biti procesuiran za nešto za šta je već dokazano oslobođen u Den Haagu. Ipak, nadamo se da će i sudstvo naše zemlje donijeti istu odluku u vezi ovog nepravedno pokrenutog postupka, te osloboditi komandanta Orića svih neosnovanih optužbi koje mu se stavljaju na teret.

Nadamo se da će lov na preživjele Srebreničane, a i na ostale poštene građane Republike Bosne i Hercegovine već jednom prestati od strane šovinističkih mračnih sila i ideologija. Naserov najveći problem je taj što je ostao živ, što je časno branio svoju zemlju i svoj narod. Naser Orić sigurno i zasigurno neće biti posljednji čovjek za kojim će agresorska Srbija tragati sve dok je živ. Međutim, i ovim putem, tražimo od države i državnih predstavnika da zaštite sve branitelje Republike BiH jer oni su branitelji, a ne agresori. Ne dozvolite da Srbija od branilaca naše zemlje pravi agresore, a od svojih zlotvora da pravi ikone i žrtve.

Poslužićemo se i Orićevim riječima:

“NIJE ARMIJA RBiH NAPADALA SRBIJU I VRŠILA AGRESIJU I GENOCID NAD NJENIM NARODOM, VEĆ JE SRBIJA IZVRŠILA AGRESIJU NAD RBiH I POČINILA GENOCID NAD BOŠNJACIMA!” 

AntiDayton pokret Naseru želi dobrodošlicu i povratak u Republiku Bosnu i Hercegovinu, te se nadamo da se ovaj nametnuti proces neće odvijati do kraja, već da će biti prekinut puno prije toga, jer istina o časnoj odbrani naše zemlje životima i dijelovima tijela njenih sinova i kćeri je svuda oko nas.

DOBRODOŠAO KUĆI KOMANDANTE 28. DIVIZIJE ARBiH!

AntiDayton pokret

DOBRODOŠAO KUĆI KOMANDANTE ORIĆU!
Komentari
Na vrh