Istaknuto

ADRIJANA Š. ZENIČANIN LJEPOTOM I LJILJANIMA OSVAJA BEČ I MODNE PISTE

ADRIJANA Š. ZENIČANIN LJEPOTOM I LJILJANIMA OSVAJA BEČ I MODNE PISTE

Ove godine izbor za Miss Beča imao je poseban šarm. Na ovogodišnjem takmičenju za Miss Beča učesnica je bila i mlada i lijepa djevojka porijeklom iz Bosne i Hercegovine koja je svojim ljiljanima privukla pažnju svih građana Beča posebno onih porijeklom iz naše zemlje. Htjeli smo znati, ko je mlada Bosanka i saznati nešto više o njoj te smo stupili s njom u kontakt.

⚜️ INTERVJU S ADRIJANOM ⚜️

Lijep pozdrav Adrijana. Možeš li nam reći nešto o sebi, ko je ustvari Adrijana Zeničanin i otkud ona u Beču?

– Lijep pozdrav i vama. Moje puno ime je Adrijana Šeherzada Zeničanin. Rođena sam 1994. godine u Beču iako mnogi zbog moje privrženosti Bosni nevjeruju ali tako je. Moja porodica i familija su iz Zenice što govori i moje prezime.

Ti si se ove godine tj nedavno takmičila na izboru za Miss Beča, kakva su bila tvoja očekivanja i kakav je bio tvoj plasman?

– Za ovu godinu takmičenje za Miss Beča je završeno i ja sam ostvarila šesto mjesto što je za prvi put sasvim dobar plasman te sam tako ušla među Top 10 djevojaka između jako velikog broja takmičarki. Naravno koliko god sam za ovaj put zadovoljna ipak namjeravam naredni put ostvariti puno bolji rezultat tako da ću se za iduću godinu puno bolje pripremati, a i ovo šesto osvojeno mjesto je moja nova motivacija koja treba da me dovede do vrha.

Cjelokupan angažman nije jednostavan i iziskuje jako puno odricanja tako da svaka čast i svim ostalim djevojkama koje su se prijavile jer se vidjelo na njima da su jako puno radile na sebi a uz sve to nije jednostavno hodati i predstavljati sebe ispred očiju hiljade ljudi i redovno davati izjave i intervjue, posebno ako niste imali dodira prije toga s tim momentima. Zato biti Miss nije samo biti lijep i zgodan već iza toga stoji još puno pozitivnih tačaka koje morate ispoljavati da bi vas oči glasača i žirija vidjele kao potencijalnu pobjednicu.

Da li Adrijana namjerava da nastavi da se bavi manekenstvom, photoshootingom i sličnom karijerom iako nije pobijedila ove godine?

– Naravno da ću sada nastaviti sa mojom karijerom kao fotomodel ali i privatno nastaviti raditi kao makeup-Artist i kao umjetnik.

Primjetno je da imaš nekoliko ljiljana istetoviranih na svom tijelu. Tvoje slike su davno promovisane na našim stranicama AntiDayton pokreta ali onda i na drugim grupama i društvenim mrežama. Možemo li znati koliko ih ljiljana imaš na sebi, žasto i gdje su sve?

– Ukupno su do sad samo četiri ljiljana istetovirana i sada mi fale još dva pa da zastava naše zemlje bude upotpunjena. Imam dva ljiljana na prstima, jedan na desnoj ruci iznad zgloba i jedan veliki ljiljan na leđima.

Moj rahmetli dedo je bio veliki patriota i on je ostavio veliki utisak na mene i kao moj savjetnik i kao inspiracija mog života. Ja volim Bosnu kao što je i on volio i ja se ponosim našim zlatnim ljiljanima jer znam koliko nam znače koliku historiju imaju iza sebe. Ja naše ljiljane ne krijem samo u srcu i u duši nego su javni i neka se vidi odakle sam i za šta živim iako sam u drugoj državi.

Gledajući na ljiljane, znaći da iako živiš u Beču pa čak si i rođena u njemu ipak poštujes svoje porijeklo, svoju matičnu domovinu jer je evidentan veći broj fotografija na tvom profilu sa zastavom ljiljana. Znači tvoj patriotizam je na mjestu?

– Naravno, poštujem i volim svoju matičnu Domovinu. Tako isto želim jednog dana svojoj budućoj djeci da prenesem moju strast i ljubav za državom kako bi znali svoje porijeklo.

Da li dolaziš često u BiH i kada ćeš opet doći i gdje budeš kada dođeš?

– Naravno, svake godine pogotovo ljeti dolazim u Bosnu. U Zenici sam možda nažalost najmanje jer tamo imam samo jednu rodicu jer se tokom agresije moja familija razišla na razne strane svijeta tako da imam jednu tetku u Zenici, jednu i u Banjaluci dok su većinom ostali u inostranstvu. Često budem i u Tuzli i okolini jer tamo imam dosta društva.

Kao i svake godine dođem i u Sarajevo, obiđem vidikovac i tamo uživam u pogledu na ljepote Bosne ali iako pazim na svoje tijelo volim i da jedem pa odem na Baščaršiju na najbolje ćevape. To je svako ljeto gotovo pa kao obaveza. Naravno tokom tih dana odem i u divni Mostar bar na jedan. itd Jednostavno kada ljeto dođe uživam u Bosni na jedan poseban način mada nije isključeno da često dođem i u toku zimske sezone pa sam tako sigurno prošle godine u Bosni bila četiri puta.

Zahvaljujemo ti se na ovom razgovoru. Naravno navijamo za tebe i da tvoja ljepota i patriotizam pobijede jer lijepo je znati da se jedna djevojka iz BiH takmiči u Beču za Miss Beča a posebno da posjeduje tako duboku ljubav i svijest prema Bosni iako nije rođena u njoj. Iako u Beču zasigurno ima jako puno lijepih djevojaka mi ti želimo sreću i naravno pobjedu na sljedećem takmičenju ali u svakom slučaju i uspjeh u daljem radu i karijeri na svim poljima.

– Kao takmičarka u Beču a i moguća možda nekada pobjednica “Miss Beč” ja predstavljam ipak Beč iako bih voljela predstavljati i neki BH grad ali u svakom slučaju namjeravam nastaviti dalje. Zasigurno ću ići ka Miss Austrija pa i ka Miss Earth jer smatram da imam šta da ponudim i pored toga što govorim Njemački, Engleski, Bosanski, Francuski i Poljski jezik.

Hvala vama na interesovanju, hvala na ovom intervju i hvala svim vašim članovima i podršci i lijep pozdrav našoj Bosni pa se vidimo uskoro u Sarajevu.

AntiDayton pokret 

ADRIJANA Š. ZENIČANIN LJEPOTOM I LJILJANIMA OSVAJA BEČ I MODNE PISTE
Komentari
Na vrh
X