Obavijesti

DANA 9. JANUARA VUČIĆ SLAVI SRPSKA (NE)DJELA

imageNakon najave Aleksandra Vučića da će doći na proslavu 9. januara u genocidnu tvorevinu, i to na datum koji upravo simbolizira tu činjenicu, nemoguće je biti pasivan. Dana 9. januara, Vučić slavi sva srpska, a i svoja snajperska (ne)djela sa jevrejskog groblja kojima je stvarao temelje genocidne tvorevine, poslije rata veličajući zločince poput Ratka Mladića.

Da li je moguće da se bošnjački političari bilo kojeg nivoa uopšte ne oglašavaju na ovaj sraman potez koji u suštini ne iznenađuje? Pa da vam objasnimo “gospodo” o čemu se radi:

Dana 9. januara 1992. godine, prije svega, provedena je protuustavna odluka srpskog naroda i proglašena je tzv. “Republika Srpskog naroda Bosne i Hercegovine” što je nastavak protuustavnog djelovanja koje je bilo prisutno i prije, a koje se očitovalo proglašavanjem srpskih autonomnih oblasti u SRBiH. Od ovog datuma, pa sve do kraja 1995. godine, vršena je agresija na međunarodno priznatu Republiku Bosnu i Hercegovinu od strane Srbije i Crne gore, tadašnje tzv. Savezne Jugoslavije uz pomoć bosanskog srpskog stanovništva, te njihovih radikalnih stranaka i paravojnih jedinica. Dakle, datum na koji Vučić treba doći iz razloga slavlja je datum koji samo podsjeća na agresiju i počinjeni genocid.

image

Vučić u razgovoru za srbijanski list “Duga” 06. avgusta 1994. godine: Kad je počeo rat u Bosni, ja sam otišao u srpsko Sarajevo i prijavio se kao dobrovoljac. Nisam bio član stranke, jednostavno sam otišao. Znao sam neke prijatelje i zato sam otišao da branim srpstvo. Bio sam neko vreme na Jevrejskom groblju, a onda sam razgovarao sa Guzinom i Dutinom, i prešao sam na TV.

Takođe, poznate činjenice da je Aleksandar Vučić bio snajperista na Jevrejskom groblju iznad Sarajeva, nisu dovoljne bošnjačkim političarima da se usprotive njegovom dolasku. Gledajući protokularni program dolaska delegacije druge države, Vučić bi morao po svim pravilima da se najavi prije svega Predsjedništvu BiH, što je možda i uradio, ali mu je očigledno odobreno da ide u Banja Luku. Isto tako moguće je da najavu uopšte nije uradio jer on smatra da odlazi u drugu “državu”, a ne u Bosnu i Hercegovinu.

Pored svega toga kada se sabere sve ono što je Vučić radio, govorio, za koga je radio pa i to da je na kraju uništio i skrnavio 20. godišnjicu obilježavanja genocida u Srebrenici, nekome to nije dovoljno da mu se dolazak 9. januara zabrani.

Svojim dolaskom, Aleksandar Vučić direktno gazi po ustavnim odlukama naše zemlje. Vučić ovim potezom ponižava i omalovažava Ustavni Sud BiH, kao i sve političke Institucije države, jer je Ustavni Sud BiH 9. januar proglasio neustavnim, te se isti nebi smio ni obilježavati u konačnici.
Dakle, BiH doživljava novo ponižavanje od strane srbijanskog snajperiste sa Jevrejskog groblja koji je motivisao srpske paravojne jedinice u Bosni da ubijaju 100 muslimana (Bošnjaka) za jednog Srbina, jula 1995. godine, upravo onda kada su četničke zvijeri činile genocid u Srebrenici.

Ovim putem pozivamo sve predstavnike vlasti u BiH, OHR, Ustavni Sud, SIPA-u, itd… da se obrate Aleksandru Vučiću sa konkretnim zahtjevom, tačnije zabranom za njegov ulazak u našu zemlju na ovaj datum.

Zamislite da jedan političar BiH krši odredbe Ustavnog Suda Srbije. To bi bilo proglašeno agresijom i terorističkim činom, te bi srbijanski mediji danonoćno razapinjali Bosnu i Hercegovinu. Ovakva ponižavanja ne smijemo sebi dozvoliti, niti ćemo ih takođe tolerisati u ime bošnjačkih političara koji prsa svoja razbijaju “patriotizmom” za raznim govornicama.“Gospodo“, onda kada treba da pokažete svoj patriotizam i kada trebate stati u odbranu dostojanstva BiH, vas tada nema, jednostavno prespavate sve, jer ste svjesni da će vaša pasivnosti uspavati i narod. Mi više ne želimo da se osjećamo poniženim podanicima, niti da gledamo kako se Srbija i njeni lideri iživljavaju nad Bosnom i da je mrcvare i dan danas.

Zaustavite dolazak dokazanog četnika Aleksandra Vučića ili napustite pozicije kojih niste dostojni i kojima nista dorasli. Vaše neznanje i vaša pasivnost, a posebno vaša servilnost Bosnu svakim danom koštaju novog poniženja kao što je posljednje – pranje krvavih ruku Srbije u lavoru od 10 miliona KM. Zaustavite dolazak Vučića u BiH 9. januara ako imalo poštovanja imate prema šehidima, braniocima, mučenicima, logorašima, invalidima, ubijenoj djeci i prema državi Bosni i Hercegovini!

UKOLIKO NE BUDETE ZAUSTAVILI OVAJ SRAMNI ČIN I PONIŽAVANJE NAŠE ZEMLJE, BIT ĆEMO PRIMORANI DA IZRAZIMO JAVNO NEZADOVOLJSTVO PROTESTNIM OKUPLJANJEM ISPRED SRBIJANSKE AMBASADE!

AntiDayton
Nihad Aličković

DANA 9. JANUARA VUČIĆ SLAVI SRPSKA (NE)DJELA
Komentari
Na vrh
X