Obavijesti

ZUMRA ŠEHOMEROVIĆ: ODLAZE MAJKE SREBRENICE

PRESELILA ZUMRA ŠEHOMEROVIĆ: ODLAZE MAJKE SREBRENICE I IZA SEBE OSTAVLJAJU VELIKI PEČAT SVEDOČENJA O ISTINI I GENOCIDU 

Juče 24. februara 2017. godine u 66. godini života, preselila je Zumra Šehomerović.

Zumra Šehomerović bila je veliki borac za istinu i pravdu kada je u pitanju genocid u Srebrenici ali i šire. Svojim nesebičnim radom trudila se uz ostale majke Srebrenice dokazati svijetu da su Srebrenica ali i drugi gradovi naše zemlje, planski i sistematski poklani i razoreni.

Za Udruženje majki enklave Srebrenice i Žepe ovo je veliki gubitak ali je zasigurno i za sve nas jer majke Srebrenice, ostavile su veliki pečat borbe za očuvanjem istine i svega onoga što nam je urađeno tokom agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu.

Dženaza će biti obavljena u Ponedeljak 27. februara 2017. godine u Srebrenici u mezarju Komarčevo. Dženaza će se prije ukopa klanjati ispred Čaršijske džamije u Srebrenici s početkom u 14:00 sati.

Ovim putem, kao AntiDayton Pokret izražavamo duboku žalost za gubitkom jedne od zaista jako pametnih i bitnih žena koje nikada ne amiju biti zaboravljene. Njihove priče, njihova svjedočenja, njihova hrabrost i snaga, njihove sudbine i angažman održave su priču o genocidu svih ovih 22 godine u svijetu, te im se mora odati priznanje za sve urađeno.

Allaha molimo da je nagradi džennetom i olakša joj.

El fatiha

AntiDayton Pokret

ZUMRA ŠEHOMEROVIĆ: ODLAZE MAJKE SREBRENICE
Komentari
Na vrh