Obavijesti

ZIJO RIBIĆ DANAS UKOPAVA ČETIRI SESTRE

ZIJO RIBIĆ DANAS UKOPAVA ČETIRI SESTRE KOJE SU TOKOM AGRESIJE UBILI TZV. SIMINI ČETNICI

Zijo Ribić iz mjesta Skočić kod Zvornika, jedini preživjeli iz uže porodice Ribić, danas će ukopati pronađene posmrtne ostatke svojih sestara pronađenih u nedavno otkopanoj masovnoj grobnici u Kozluku kod Zvornika.
O Zijinoj tragediji i zločinu nad njegvom porodicom smo pisali: https://antidayton.com/ubili-mu-sest-sestara-brata-i-roditelje-u-zvorniku/
.
11916106_10204676756822023_8036326088506857406_nZijo Ribić, kobnog dana kraj Zvornika ostao je bez šest sestara, jednog brata i roditelja kada su tzv. Simini četnici zauzeli njegovo selo te kasnije pobili njegovu porodicu. Zijo je preživio Božijom voljom iako je bio povrijeđen. Tzv. Simini četnici smatrali su da su Ziji nanijeli smrtonosne povrede te da će za kratko vrijeme izdahnuti nakon pucnja u leđa i uboda nožem u vrat.
Međutim, Zijo je herojski preživio. Ostao je da svjedoči i svoju priču priča dok je živ kako se zločin kakav se njegovoj porodici desio, nikada više ne bi ponovio.
.
Danas Zijo živi i radi u Tuzli, gdje ima neriješen stambeni status. Kako smo pisali nedavno, on trenutno živi i radi u hotelu Tuzla, gdje boravi u jednoj od hotelskih soba zahvaljujući dobrom srcu njegove direktorice.
.
Oca Ismeta i majku Šefku Zijo je ukopao već ranije nakon što su njihovi posmrtni ostaci pronađeni. Sada će nakon što ukopa četiri sestre tragati za još dvjema sestrama, Ismetom i Zlatom i dvogodišnjim bratom Sabrijom.
.
Zločinačka grupa tzv. Simini četnici, strijeljala je cijelu ovu porodicu i još neke njihove komšije i prijatelje i još uvijek za ovaj zločinački masakr niko od njih nije odgovarao.
.
Prvom prvostepenom presudom optuženi su bili osuđeni na ukupno 72 godine zatvora. Tu presudu je ukinuo Apelacioni sud prošle godine i naložio novo suđenje. Optuženi su oslobođeni optužbi jer, prema stavu suda, Tužilaštvo nije podnijelo dovoljno dokaza za svoje optužbe. Ovaj slučaj javnosti je poznat kao “Zvornik 5”.
I na ovu oslobađajuću presudu, Tužilaštvo za ratne zločine u Srbiji ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu koji će donijeti konačnu presudu.
.
Optužbi su oslobođeni Zoran Stojanović, Zoran Đurđević, Tomislav Gavrić, Zoran Alić, Đorđe Šević, Dragan Đekić i Damir Bogdanović. Oni se optužnicom tužilaštva za ratne zločine terete za ratni zločin protiv civila romske nacionalnisti u selima Skočić, Malešić, Klisa, Petkovci i Drinjača.
Simo Bogdanović tzv. Simo četnik, tadašnji vođa ove zločinačke skupine, umro je (ako se tako može za njega reći) u beogradskom zatvoru tokom procesa za počinjene zločine tokom agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu.
.
12549078_10205367620733189_252298487440218331_nDanas će biti ukopane sestre:
.
Zlatija Ribić (13)
Zijada Ribić (7)
Suvada Ribić (5)
Almasa Ribić  (4)
.
.

Ispraćaj posmrtnih ostataka ispred Komemorativnog centra u Tuzli bit će obavljen danas u 11:30 sati. Dženaza i ukop Zijinih sestara će biti nakon ikindije-namaza, sa početkom u 14:15 sati.
.
.

RAHMETULLAHI ALEJHI RAHMETEN VASIAH
.
DA SE NIKADA NE ZABORAVI I NE PONOVI AGRESIJA I GENOCID!
.
AntiDayton pokret 

ZIJO RIBIĆ DANAS UKOPAVA ČETIRI SESTRE
Komentari
Na vrh