Vijesti i reakcije

ZABORAV JE NAŠ NAJVEĆI NAPRIJATELJ

TOMISLAV NIKOLIĆ, PREDSJEDNIK SRBIJE 10522141_930248230347080_3597936438805537818_o

Tomislav Nikolić 1995.
Kada je general Milovanović doterao Peti muslimanski korpus u Bihać i kada ih je ostalo još petnaestak hiljada, ja sam u Skupštini Srbije kazao da svih 15.000 treba da se pobiju. Ja sam rekao da će ih biti 50.000 ako ih sada ne pobijemo.

Tomislav Nikolić 2015.
Pokušaji idu u pravcu označavanja srpskog naroda kao genocidnog. Žele da nas naprave genocidnim.

POKUŠAJ SRBIJE AGRESORA DA IZJEDNAČI ŽRTVU I SEBE, JE IDEOLOŠKI DOBRO PLAĆENI POSAO U SRBIJI

Da se Srbija bojala i brinula o tome kako će svijet gledati na nju i njen narod, ne bi posezala vojnim putem za teritorijem druge države 90-tih godina. Agresija na međunarodno priznatu Republiku Bosnu i Hercegovinu te 177. članicu UN-a je lična karta koja će pratiti Srbiju sve do sudnjeg dana. Takođe, počinjenih desetine genocida u našoj zemlji ne može Srbija oprati tek tako i zasigurno nikako i nikada. Svojim krvoločnim djelovanjima sami sebi su zasluženo pridodali ime genocidaša zbog čega ih svijet danas tako gleda.

Međutim, da li mi treba da se brinemo o tome? Naravno ne. Naša zemlja i narod koji je osjetio agresiju i genocid na svojoj koži treba da svjedoči o tome šta se ovdje planski uradilo. Narod treba da priča da se nikada ne zaboravi kako se stvari bar u istom obimu nikada više ne bi ponovile. S obzirom da Srbija nikada neće dići svoje ruke od RBiH, priča o prošlosti je jako potrebna našem narodu a posebno novim naraštajima.

To je upravo jedan od razloga i postojanja AntiDayton pokreta koji svojim snagama već više od tri godine (iako radi ideološki pošao koji bi trebala država da radi), daje sve od sebe kako se istina nikada ne bi zaboravila i potisnula pod tepih zaborava a posebno kako nikada ne bi moglo doći do izjednačavanja žrtve i agresora. AntiDayton će i ove godine imati određeni broj svojih članova na maršu koji svojim učešćem žele sačuvati istinu od zaborava te osjetiti put spasa kojim su prošli mnogi u danima dok je vršen genocid u Potočarima i Srebrenici.

Tim povodom, dok se ovih dana pripremaju mnogi građani naše zemlje i dijaspore za “MARŠ PUTEM SPASA” od Nezuka do Potočara, dok se familije i rodbina priprema da ukopa pronađene identificirane ostatke žrtava genocida, pozivamo vas da svjedočite o 11.07. te svjedočite o svim strahotama koje su počinjene u našoj jednoj i jedinoj. Svjedočite i nikada nemojte prestati govoriti o svemu onome što znate i što ste preživjeli. Nemojte nikada dozvoliti da vas pokušaju ubijediti u nešto drugo. Pogled na polje bijelih nišana priča svoju priču te je svaka dodatna riječ osim GENOCID suvišna i nepotrebna.

ZABORAV JE NAŠ NAJVEĆI NEPRIJATELJ, TE AKO ZABORAVIMO MOŽEMO OČEKIVATI PONAVLJANJE PROŠLOSTI!

Da se nikada ne zaboravi i ne ponovi agresija i genocid nad našim narodom te da doživimo pravdu i presude svih krvnika kojima je sve nesrpsko smetalo u našoj zemlji. Stvaranje velike Srbije te ideološki oblik fašizacije svega pokretnog i nepokretnog u Srbiji, nikada neće umrijeti sve dok postoje oni koji djela agresije i genocida veličaju ali i negiraju. Nažalost takvih je danas jako puno i 20 godina nakon agresije i genocida te danas ulažu sav svoj kapacitet kako bi izjednačili žrtvu sa agresorom te negirali počinjeni genocid na svakom mogućem dijelu planete. Njihov lobi to nikada neće prestati da radi. Zato, ne smijemo ni mi prestati nikada da radimo na očuvanju istine o agresiji i genocidu.

DA SE NIKADA NE ZABORAVI IZVRŠENA AGRESIJA I POČINJENI GENOCID! 19921995 RBiH!

Nihad Aličković
AntiDayton pokret

ZABORAV JE NAŠ NAJVEĆI NAPRIJATELJ
Komentari
Na vrh