Vijesti i reakcije

VUČIĆU, NISI VIŠE NA LINIJI NA JEVREJSKOM DA BILO ŠTA ODLUČUJEŠ U BiH!

VUČIĆU, NISI VIŠE NA LINIJI NA JEVREJSKOM DA BILO ŠTA ODLUČUJEŠ U BiH!

Nakon izjave Milorada Dodika, trenutno predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, da će u slučaju inicijative za promjenu nazova tzv. republike srpske posegnuti za inicijativom dodavanja dodatnog naziva “Zapadna Srbija”, oglasio se i Aleksandar Vučić kojem očigledno ova izjava odgovara.

Umjesto da Aleksandar Vučić izjavi kako se Srbijom  zove ono što se nalazi u granicama Srbije, Vučić je na perfidan način podržao izjavu Milodara Dodika tražeći za nju opravdanje.

Aleksandar Vučić je izjavio:

– Nisam pročitao intervju, ali ja razumijem da gospodin Dodik želi da kaže da niko ne može i da nema pravo da mijenja ime entiteta RS koje je ustavom zagarantirano, za koje se narod borio i koje je dejtonska kategorija.

– To je dejtonska kategorija i to je ustavna kategorija BiH. Tako da sam siguran da je entitet RS bio i da će entitet RS i ostati.

Nakon ove izjave, Aleksandra Vučića nemoguće je biti ravnodušan i prećutati, te reakciju Nihada Aličkovića prenosimo u cjelosti.

Nihad AličkovićAntiDayton pokret 

Ponovo se dešava situacija nakon ko zna koji put, da izjavu na temu koja ne treba da ga zanima, daje neko od regionalnih političara, u ovom slučaju Aleksandar Vučić. Nije ovo prvi put, već jedna od izjava na listu koja je predugačka kada je Vučić u pitanju i kada se radi o unutrašnjim stvarima Bosne i Hercegovine. Uplitanje u politiku BiH, Vučiću nije strano već čak šta više, on sebi to stavlja kao obavezu, te na taj način svojim istupima vrijeđa politički sistem Bosne i Hercegovine

Aleksandar Vućić bi za promjenu mogao da se javi i onda kada Milorad Dodik krši sve moguće političke aspekte države u kojoj živi i radi. Od negiranja samog postojanja i historijata Bosne i Hercegovine pa do prijetnji nemogućim odcjepljenjem tzv. republike srpske. 

Vrijeme je da Vučić prestane da svojim izjavama, provlačeći Dayton i Ustav kroz njih, pokazuje svoju privrženost i brigu za stanovništvom tzv. republike srpske, jer to evidentno ne radi. Da to čini, znao bi da u tom manjem BH tzv. entitetu ne žive samo Srbi i da po tom osnovu, postoje argumenti za samim ukidanjem naziva iza kojeg je “stvaranjem” istog ostalo hiljade masovnih grobnica, još uvijek mnogih skrivenih kostiju bošnjačkih žrtava, te je iza ostalo na hiljade zločina i počinjeni genocid. 

Takođe svojom izjavom, ne naglasivši ko se borio za šta, Vučić je podvalio svim Bošnjacima i Hrvatima koji žive na prostoru tzv. republike srpske, da su se i oni borili za stvaranje tzv. srpskog entiteta, što je van pameti i više nego bezobrazno. Dok su Bošnjaci gradili suživot, cjelovitost i sve ono što su držali pod svojom kontrolom Armije a nisu nazivali bošnjačkim epitetima, srpski narod uz pomoć vaše Srbije napravio je paratvorevinu koja se danas zove po jednom narodu na prostoru 49% bosanskog teritorija iako tog naroda po posljednjem popisu u Bosni i Hercegovini ima… 35%. Dakle, van pameti je za očekivati da će taj naziv preživjeti. 

Prvenstveno, Vučić mora znati da je sam Dayton izmjenjiv, promjenjiv i da nije i ne može biti vječan, te da isto tako sve ono što ga čini, je takođe promjenjivo i izmjenjivo. Uz sve navedeno, Aleksandar Vučić mora shvatiti da ne može odlučno govoriti ŠTA ĆE U OKVIRU BiH ostati ili biti, ovako ili onako, već jednostavno neka se bavi Srbijom i svojim problemima a Bosnu i Hercegovinu već jednom neka zaobilazi u svojim izjavama. 

Aleksandar Vučić trebao bi konačno da shvati da se odavno ne nalazi na položaju na “Jevrejskom groblju” te da nije u prilici da o bilo čemu odlučuje kao što je to nekada mogao raditi dok je bio na snajperskom položaju. Tada je Vučić mogao odlučivati o tome da li će pucati ili ne i u koga će pucati ili ne. Danas, Vučić se ne nalazi na tom položaju i ne može odlučivati o bilo čemu kada je u pitanju unutrašnji sistem Bosne i Hercegovine.

Nihad Aličković / AntiDayton pokret 

VUČIĆU, NISI VIŠE NA LINIJI NA JEVREJSKOM DA BILO ŠTA ODLUČUJEŠ U BiH!
Komentari
Na vrh