Obavijesti

VIDEO: NIHAD ALIČKOVIĆ NA TRIBINI “FBI” U HOTELU EVROPA

Nihad Aličković na tribini “fbi” u Hotelu Evropa 17. jula 2015. godine

U Hotelu Evropa 17.07.2015 održana je tribina Foruma Bošnjačkih Intelektualaca na kojoj je uvodničar bio prof.dr. Suad Kurtćehajić. Tema je bilo nekoliko te je profesor izlagao i o Daytonu, i o Dodiku, i o Jus cogens normi te i svoj stav o Aleksandru Vučiću.

Nakon izlaganja za riječ se javio osnivač AntiDayton pokreta, koji je želio napomenuti sve ono što je izostavljeno u izlaganju a to su lažna obećanja Visokog predstavnika Valentina Incka koji je dozvolio zajedno sa izdajničkim političarima da se JMBG usvoji na tzv. entitetskom nivou. Nihad Aličković kao jedini akter JMBG bebolucije javno je zastupao stavove da JMBG mora i treba jedino biti na državnom nivou, međutim jako mali broj građana je bio upućen u samu problematiku oko matičnog broja te je matični broj nažalost završio sa podjelo na tzv. entitete.

Takođe osvrnuo se na pokušaj da se od Vučića napravi jedno opravdanje u vidu njegove katarze za koju odgovorno tvrdimo i kao pokret da nije doživio. Aleksandar Vučić nije doživio katarzu jer nije priznao genocid, nije se poklonio žrtvama i nije prestao da lovi branioce Republike Bosne i Hercegovine.

Sve ostalo izrečeno u reakciji Nihada Aličkovića pogledajte i poslušajte u video prilogu.
11295895_10205804534805452_1539954491415807702_n
AntiDayton je stav i neće ga mijenjati kada su negatori genocida u RBiH u pitanju nikada. Za pokajanje i pokušaj oprosta niko nam ne treba pružati krvave ruke prividnog pomirenja kako bi nam se kasnije naslađivao dodatnim mukama i dodatnim provokacijama. U Vučiću se nisu vidjele nikakve promjene a posebno u njegovim stavovima da za jednog srbina treba ubiti stotinu muslimana koju je rekao 20 jula 1995. godine. Te riječi je rekao u danima kada su Srebrenicom i Potočarima harale i zulum a onda i genocid činile jedinice tzv. vojske rs i jedinice dobrovoljaca iz Srbije na čelu sa njegovim idolom, ratnim zločincem Ratkom Mladićem.

AntiDayton pokret

VIDEO: NIHAD ALIČKOVIĆ NA TRIBINI “FBI” U HOTELU EVROPA
Komentari
Na vrh