Vijesti i reakcije

VEHID GUNIĆ: PRESELIO NA BOLJI SVIJET

VEHID GUNIĆ: PRESELIO NA BOLJI SVIJET

Vehid Gunić, novinar, pisac, publicista, urednik i voditelj, kojeg gledaoci najviše pamte po kultnoj emisiji “Meraklije” preselio je sinoć u 76. godini.

Ovu tužnu informaciju na svom Facebook profilu podijelio je Abdulah Sidran, istaknuti bh. pisac filmskih scenarija i drama, pjesnik, novinar.

Gunić je za života postao legenda, omiljen čovjek u Bosni i Hercegovini. Od svih poslova koje je radio, najviše je bio novinar i putopisac. U više od trideset knjiga, uspio je oživjeti ljude koje smo skloni zaboraviti i uspio otrgnuti od zaborava štošta u ovoj državi što je osuđeno na zaborav.

Ovaj svestrani čovjek ostavlja utisak da nikad nije ni predahnuo, koliko je posla za života uradio.

Gunić se liječio 2015. godine u norveškom Oslu, na najvećoj i najpoznatijoj evropskoj klinici za liječenje raka. Njemu je dijagnosticiran crni melanom, oblik raka kože. Detalje liječenja Gunić je objavljivao na svom Facebook profilu, a iz njegovih riječi moglo se zaključiti da ovog svestranog ljubitelja sevdaha, nije nikad napustio optimizam.

Vehid Gunić tokom agresije na RBiH, u opkoljenom Sarajevu doživio je tragediju koju je nosio sa sobom sve ove godine. Dana 09. septembra 1993. godine njegova supruga, rahmetli Fatima Gunić, kao učiteljica držala je školški čas kada sa položaja srpskih zločinaca ispaljena granata koja je ubila i u nju i još njena tri učenika. Danas Osnovna Škola u naselju Alipašino polje nosi naziv po njoj.

Vehid Gunić ostat će upamćen najviše po svojoj dobroti i ljudskosti.

AntiDayton pokret 

VEHID GUNIĆ: PRESELIO NA BOLJI SVIJET
Komentari
Na vrh