Vijesti i reakcije

USTAŠIJADA U MOSTARU

USTAŠIJADA U MOSTARU!!!

U Mostaru je sinoć na zastavi tzv. Herceg-Bosne osvanuo transparent podrške haškim osuđenicima Prliću i ostalima na kojem piše “Heroji čekamo vas”.

Zastava i transparent okačeni su na ogradi Biskupije u Mostaru.

Pred žalbenim vijećem Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) danas u Hagu počela je sedmodnevna rasprava o žalbama koje su na prvostepenu presudu podnijela šesterica bh. Hrvata osuđenih za ratne zločine u BiH te o žalbi Tužilaštva.

Podsjetimo, Haški je sud šestericu bh. Hrvata u maju 2013. nepravomoćno osudio na kazne od 10 do 25 godina zatvora zbog zločina nad Bošnjacima tokom rata u BiH osmišljenih u okviru udruženog zločinačkog poduhvata.

Bivši predsjednik vlade tzv. Herceg-Bosne Jadranko Prlić nepravomoćno je tada osuđen na 25 godina zatvora, bivši ministar odbrane Bruno Stojić i bivši načelnici Glavnog stožera HVO-a Slobodan Praljak i Milivoj Petković na po 20 godina zatvora, bivši zapovjednik vojne policije Valentin Ćorić na 16, a načelnik Ureda za razmjenu zarobljenika Berislav Pušić na 10 godina zatvora.

Oni koji su postavili transparent u Mostaru očito se nadaju kako će odbrana u ovom žalbenom postupku poništiti prvostepenu presudu i pustiti na slobodu spomenutu šestorku koja je u prvostepenom postupku osuđena za ratne zločine, uz višegodišnje zatvorske kazne.

preuzeto: faktor.ba

Najrealnija poruka ustvari je i sam grafit ispod zastave na kojem piše: TI SI PLOD MOJE MAŠTE!

E to je prava poruka i značenje njihovih želja!

AntiDayton Pokret 

USTAŠIJADA U MOSTARU
Komentari
Na vrh