Vijesti i reakcije

ŠAHBAZ SMAJIĆ: OBILJEŽENA GODIŠNJICA 24 NAKON ŠTO JE POLOŽIO ŽIVOT ZA DRŽAVU

KOMANDANT ŠAHBAZ SMAJIĆ: PRVI PUT NAKON 24 GODINE OBILJEŽENA GODIŠNJICA OD KADA JE POLOŽIO ŽIVOT ZA DRŽAVU

Prvi put nakon 24 godine, danas je obilježena godišnjica pogibije komandanta Prvog bataljona 105. motorizovane brigade majora Šahbaza Smajića. Ovo obilježavanje organizovao je ratni drug rahmetli Smajića, Edin Omerbegović koji je zahvalio Ministarstvu za boračka pitanja KS i resornom ministru Muharemu Fiši na pomoći u organizaciji.

Ministar Fišo je ovim povodom položio cvijeće na spomen obilježja Smajiću kao i svim šehidima i poginulim borcima MZ Sedrenik. Izjavio je da o hrabrosti majora Smajića najbolje govori činjenica da ga njegovi saborci nisu zaboravili ni nakon 24 godine, te da njegov lik i djela poštuju i mladi ljudi koji su u velikom broju danas prisustvovali obilježavanju godišnjice njegove pogibije.

Šahbaz Smajić je bio komadant Prvog bataljona bivše Treće brdske brigade. Rođen je 4. oktobra 1956. godine na Sokocu, a poginuo je od četničke granate 21. marta 1993. godine na Sedreniku. Na ovoj lokaciji, još prije početka agresije, bio je organizator otpora neprijatelju, angažovao se na okupljanju dobrovoljaca i prikupljanju materijalno-tehničkih sredstava. Svojim najplemenitijim ljudskim osobinama postao je izuzetno omiljen i stekao je veliki autoritet među svojim borcima i starješinama. Često je isticao da su mu ideali slobodna zemlja, slobodan narod i normalan život dostojan čovjeka.

preuzeto: faktor.ba

ŠAHBAZ SMAJIĆ: OBILJEŽENA GODIŠNJICA 24 NAKON ŠTO JE POLOŽIO ŽIVOT ZA DRŽAVU
Komentari
Na vrh