Vijesti i reakcije

UKRADENA ZASTAVA SA LJILJANIMA KRAJ SPOMENIKA

JUČE JE UKRADENA ZASTAVA SA LJILJANIMA SA JARBONA KRAJ SPOMENIKA U SARAJEVU

Juče u toku dana, 20. februara 2017. godine, primjećeno je da je sa jarbola u parku Alije Izetbegovića u Sarajevu, nasilno skinuta zastava sa ljiljanima, zastava Republike Bosne i Hercegovine.

Zastava se nalazila na lijevom jarbolu od spomenika koji svjedoči o prvom postrojavanju policijske brigade Opštine Stari Grad u Sarajevu. Zastava MUP-a RBiH na desnom jarbolu takođe je pokušana biti ukradena ili uklonjena i skrnavljena ali je počinilac očigledno bio prekinut u drugom pokušaju.

Ne zna se ko bi mogao stajati iza ovakvog skrnavljenja međunarodnopriznate zastave Republike Bosne i Hercegovine, historijski najljepše zastave naše zemlje, ali zasigurno, namjere nisu pozitivne.

Pozivamo institucije MUP-a Kantona Sarajevo i Opštinu Stari Grad na čijem lokalitetu se nalaze navedevi jarboli i spomenik, da istraže ovaj slučaj i pregledaju snimke videonadzora sa okolnih objekata. Tražimo utvrđivanje krivaca i kažnjavanje istih.

Ovo nije prvi put da neko skrnavi upravo zastave na ovom mjestu, te je prije tri godine nepoznati počinilac otuđio ali tada s desnog jarbola, koja je kasnije nakon insistiranja AntiDayton Pokreta nadležnim organima i putem medija, postavljena nova zastava.

AntiDayton Pokret

UKRADENA ZASTAVA SA LJILJANIMA KRAJ SPOMENIKA
Komentari
Na vrh