Vijesti i reakcije

UHAPŠEN PA PUŠTEN PRIPADNIK 5. KORPUSA ARBiH

U PETAK JE UHAPŠEN A DANAS U TOKU DANA PUŠTEN PRIPADNIK 5. KORPUSA ARBiH PO NALOGU TUŽILAŠTVA BiH

Tužilaštvo BiH je u Petak 11.11.2016. godine izdalo nalog za hapšenje osumnjičenog pripadnika 5. korpusa ARBiH za navodna počinjena djela ratnog zločina 1995. godine. Branioca države koji je branio našu zemlju od agresora uhapsila je i privela u službene prostorije SIPA, tj službenici Državne agencije za istragu i zaštitu.

Danas nakon suočavanja sa tužiocem, Tužilaštvo BiH nije zatražilo određivanje pritvora za uhapšenog branioca države što jasno govori da su sumnje na njegovo djelovanje jako male ili apsolutno nikakve te da ne postoje konkretni dokazi da se ovaj branilac zadrži u pritvoru.

Zbog nastavka rada i istraživanja na ovom slučaju Tužilaštvo nije željelo u javnost iznositi podatke uhapšenog.

“Osumnjičeni je pod istragom sa više osoba, koje su navodno učestvovale u zločinu i osumnjičen je da je lično ubio jednog zarobljenog pripadnika tzv. vrs u ljeto 1995. godine“.

Ovo je samo dokaz da se branioci države hapse kao u lovu bez ikakvih osnova i konkretnih dokaza kako bi se što je približnije moguće izjednačio broj osumnjičenih i zločinaca sa pripadnicima ARBiH što je završni čin nakon agresije velikosrpske politike.

AntiDayton pokret 

UHAPŠEN PA PUŠTEN PRIPADNIK 5. KORPUSA ARBiH
Komentari
Na vrh