Obavijesti

U PONEDELJAK PROJEKCIJA FILMA U KONJICU

AVDO HUSEINOVIĆ: U PONEDELJAK 26.12.2016. GODINE, PROJEKCIJA DOKUMENTARNOG FILMA U KONJICU – BOŠNJACI, GENOCID U KONTINUITETU

img_1377U Ponedeljak će 26. decembra 2016. godine s početkom u 18:00 sati biti prikazana projekcija novog dokumentarnog filma Avde Huseinovića, Bošnjaci – genocid u kontinuitetu.

Film, koji je kapitalnog značaja i možda najbolje djelo Avde Huseinovića, rađen je u produkciji “BANA” (Bošnjačka Američka Nacionalna Asocijacija) i produkciji “PRAVDA” te otkriva mnoge detalje o kojima u proteklih 60 godina nije bilo govora.

Organizaciju najavljene projekcije u Konjicu preuzelo je Omladinski krug MIZ-a iz Konjica na čelu sa Jasminom Ahmićem podržan od Narodnog univerziteta u Konjicu.

Film traje dva sata i dvasedet minuta, te pozivamo sve one koji budu u mogućnosti da ne propuste priliku da pogledaju ova dokumentarac koji bi inače trebao biti obavezna lektira naših domova.

Zahvaljujemo se organizatorima za interesovanje za ovaj dokumentarni film te i organizaciju. AntiDayton pokret će i ovaj put biti prisutan na samoj projekciji.

Vidimo se, 26.12.2016. godine u 18:00 sati u drvenoj sali Narodnog univerziteta Konjic.

AntiDayton pokret

U PONEDELJAK PROJEKCIJA FILMA U KONJICU
Komentari
Na vrh