Istaknuto

U CHICAGU PROTESTNI MARŠ ZA BiH 26. FEBRUARA

U CHICAGU PROTESTNI MARŠ ZA BiH 26. FEBRUARA

U USA tačnije u gradu Chicago, 26. februara 2022. godine s početkom u 12:00 sati u centru grada, održat će se protestno okupljanje i marš.

Ovo okupljanje i marš imaju za cilj skretanje pažnje američkoj Diplomatiji i Administraciji na trenutno stanje u Bosni i Hercegovini.
Ovim putem građani porijeklom iz BiH koji žive i rade u Americi traže od Američke vlade da reaguje na ratnohuškačke retorike određenih političkih faktora u BiH kao što su Milorad Dodik i Dragan Čović ali i njihovi istomišljenici.

“Svjedoci smo dešavanja u proteklim mjesecima koji su ispunjeni raznim pogrdnim riječima upućenih državi BiH ali i pokušajima narušavanja BH suvereniteta i teritorijalnog integriteta. Pokušaji se nažalost ogledaju i u tome da se na prostoru međunarodno priznate zemlje BiH pokušavaju stvoriti nive paratvorevine ili odcijepiti jedan njihov dio. Bošnjaci kao autohtoni narod svoje zemlje nikada neće više dozvoliti secesijske apetite od strane bilo koga. Neće dozvoliti ni agresiju ni novi genocid niti glad i žeđ svojim građanima. Sa retorikom koja budi samo ratne osjećaje, Milorad Dodik vrlo lako može probuditi bošnjake, patriote, bosnoljublje itd.” rekla je Sanela Ovnović inače osnivačića humanitarnog Udruženja u Chicagu, “Helping Hearts of Bosnia and Herzegovina”.

POZIVAMO SVE ONE KOJI SU U MOGUĆNOSTI,

…da se odazovu 26.02.2022. u 12:00 sati, i dođu na ovaj skup i marš i podrže svoju matičnu zemlju iz koje nose svoje porijeklo. Dođite da pošaljemo jasnu poruku političkim vlastima USA, da su oni jedni od garanta mira na ovim prostorima i da se stave BiH na raspolaganje te pošalju poruku ratohuškačima da prestanu sa takvim nastupima. Dođite iz obližnjih gradova i podržite ovu priču kako bi se osjetila naša snaga i volja koja ipak gleda u pozitivnu budućnost, koja gleda u Euroatlantake integracije i članstvo u NATO savezu.

AntiDayton pokret upućuje čestitke za odlučno organizovanje ovakvig skupa i marša te šalje svaki mogući vid podrške koji je potreben i takođe poziva sve one koji budu u mogućnosti da se odazovu i dođu 26. februara 2022. godine u Chicago i budu na strani svoje matice, Bosne i Hercegovine

AntiDayton pokret 

U CHICAGU PROTESTNI MARŠ ZA BiH 26. FEBRUARA
Komentari
Na vrh
X
X