Vijesti i reakcije

TRI GODINE OD DŽENAZE LJUTIM KRAJIŠNICIMA

DANAS JE PUNE TRI GODINE OD DŽENAZE LJUTIH KRAJIŠNIKA, HASIBA, ALMIRA I VILDANA

img_0086Na dženazi je bilo preko 10.000 navijača i građana Bosne i Hercegovine koji su došli da navijačima nogometne reprezentacije BiH, Hasibu Mahmiću, Vildanu Pehliću i Almiru Kasumoviću, odaju poštovanje i spuste ih u kabure. Ljuti Krajišnici su poginuli u saobraćajnoj nesreći u Poljskoj, na povratku sa utakmice Litvanija – BiH 2013. godine.

Velika tuga i suze na licima prisutnih navijača i građana, prizor je koji će Bosanska Krajina dugo pamtiti. Prerano su otišli i napustili dunjaluk te preselili zauvijek u ahiretske odaje.

Među prisutnima koji su bili taj dan na dženazi su i predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Elvedin Begić, kao i tadašnji kapiten bh. reprezentacije Emir Spahić. Pored navedenih na posljednjem ispraćaju bile su mnoge javne ličnosti naše zemlje među kojima je i glumac Emir Hadžihafizbegović. Dženaza za Vildana, Hasiba i Almira je klanjana na stadionu Nogometnog kluba Mladost u Vrnograču kod Velike Kladuše, simboličnog naziva “Mladost”.

Nakon klanjanja zajedničke dženaze na stadionu u Vrnograču, Pehlić i Kasumović su ukopani u Velikoj Kladuši, dok je Hasib Mahmić ukopan kasnije u Bosanskoj Krupi.

img_0089Građani su došli iz svih krajiških gradova: Cazina, Bihaća, Bosanske Krupe i Jezerskog, kao i iz Bužima, Mahmić Sela i Bosanske Otoke ali i iz drugih gradova BiH.

Trojica navijača Bosne i Hercegovine poginuli su u saobraćajnoj nesreći u poljskom gradu Lomža, 150 kilometara udaljenom od Varšave, pri povratku sa utakmice u Litvaniji gdje je reprezentacija BiH izborila učešće na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

Neka vam je vječni rahmet i neka Vas Allah nagradi najboljim odajama i oprosti Vam grijehe.

AntiDayton pokret pamti 

TRI GODINE OD DŽENAZE LJUTIM KRAJIŠNICIMA
Komentari
Na vrh