Vijesti i reakcije

SUTRA NASTAVAK SUĐENJA VIKIĆU I DRUGIMA

SUTRA NASTAVAK SUĐENJA DRAGANU VIKIĆU I DRUGIMA!

Sutra 11. maja 2017. godine nastavlja se suđenje Draganu Vikiću, Jusufu Pušini, Nerminu Uzinoviću zvanom Šok i Mladenu Čovčiću zvanom Rogatica.

Ročiste počinje sutra u 13:00 sati kada će Tužilaštvo izvesti nove svjedoke.

Ovim putem pozivamo sve one koji su u mogućnosti da dođu i pruže podršku odbrani.

Optužnicom se terete Nermin Uzunović i Mladen  Čovčić da su u svojstvu pripadnika jedinice rezervnog sastava Specijalne jedinice, zajedno s njima poznatim pripadnicima Specijalne jedinice i pripadnicima jedinice rezervnog sastava, sudjelovali u ubistvu osam zarobljenih pripadnika bivše JNA u Sarajevu na lokalitetu Velikog parka.

Istovremeno, optužnica tereti Vikića u svojstvu komandanta Odreda milicije Specijalne jedinice MUP-a RBiH i jedinica rezervnog sastava ove jedinice i Jusufa Pušinu u svojstvu pomoćnika ministra za uniformisanu policiju MUP-a RBiH, da su kao nadređene osobe znali ili mogli znati da se njima podređeni spremaju učiniti ubistva ratnih zarobljenika, te propustili da spriječe učinjenje krivičnog djela, odnosno da poduzmu nužne i razumne mjere da učinitelji krivičnog djela budu sankcionirani.

Evidentno je već u samom početku optižnice bilo da su Dragan Vikić i Jusuf Pušina ovim optužnicama obuhvaćeni neozbiljno te da ne postoje osnove za suđenje međutim Sud BiH je odlučio drugačije.

AntiDayton pokret

SUTRA NASTAVAK SUĐENJA VIKIĆU I DRUGIMA
Komentari
Na vrh
X