Istaknuto

STVARANJE IZRAELA JE KUPLJEN PROJEKAT PREKO ŽIVOTA PALESTINACA!

STVARANJE IZRAELA JE KUPLJEN PROJEKAT PREKO ŽIVOTA PALESTINACA!

IZRAEL JE PROJEKAT AMINOVAN OD STRANE CIJELOG SVIJETA PREKO LEĐA PALESTINACA… ništa drugo!

Oni su sebi nacrtali mapu, namijenili put i potplatili sva usta ovog svijeta da šute i trpe i gledaju kako oni svoj ideološki cilj i projekat ostvaruju uzimajući drugom zemlju, teritoriju i pri tom ubistvima vrše etničko čišćenje kroz ratne zločine, zločine protiv čovječnosti i genocid.

Ovaj genocid traje u kontinuitetu, 75 godina. Ili će oni završiti svoj projekat kroz genocid ili će Palestinci SAMI odbraniti čast Ummeta, treće nema.

Ovo zlo koje se nedvilo nad Palestinom i njenim narodom je veći i strašniji oblik GENOCIDA, ovo je puno više od samog genocida, jer se radi svjesno, s ciljem i pred očima svijeta koji su kupili da se pravi slijep.

Da stvar bude još bolesnija, sam naziv “GENOCID” nije postojao prije holokausta, a skovao ga je 1943/1944. godine poljski ŽIDOVSKI pravnik Raphael Lemkin kao odgovor na nacističke zločine!

O GENOCIDU:

– Peter Drost (1959)

Genocid je namjerno uništenje fizičkog života individualnih osoba zbog njihove pripadnosti nekom ljudskom kolektivu kao takvom.

– Irving Louis Horowitz (1976)

Genocid je strukturno i sustavno uništenje nedužnih ljudi od strane državnog birokratskog aparata. Genocid predstavlja sustavan napor da se tokom vremena uništi nacionalno stanovništvo, obično neka manjina. Služi kao temeljna politička mjera kojom se osigurava konformizam i sudjelovanje građanstva.

– John L. Thompson i Gail A. Quets (1987)

Genocid je stupanj uništenja društvenog kolektiva od strane bilo kojih predstavnika, bilo kojom namjerom, usmjerenim akcijama koje su izvan priznatih konvencija zakonitog ratovanja.

– Isidor Wallimann i Michael N. Dobkowski (1987)

Genocid je namjerno, organizirano uništenje, djelomično ili u potpunosti, rasnih ili etničkih skupina od strane vlade ili njenih predstavnika. Može obuhvaćati ne samo masovna ubojstva nego i prisilno odvođenje (etničko čišćenje) sustavno silovanje i ekonomsko i biološko ugnjetavanje.

– Henry Huttenbach (1988)

Genocid je bilo koji čin koji ugrožava samo postojanje neke skupine.

– Helen Fein (1988)

Genocid je niz usmjerenih akcija od strane počinitelja radi uništenja kolektiva putem masovnih ili selektivnih ubojstava članova skupine i suzbijanja biološke i društvene reprodukcije kolektiva.

– Frank Chalk i Kurt Jonassohn (1990)

Genocid je jedan oblik jednostranoga masovnog ubojstva u kojem država ili drugo tijelo namjerava uništiti skupinu kako nju i njezine pripadnike definira počinitelj.

– Helen Fein (1988)

Genocid je kontinuirana usmjerena akcija počinitelja da neposredno ili posredno fizički uništi kolektiv zabranom biološke i društvene reprodukcije članova skupine, koja traje bez obzira na predaju žrtve ili odsutnost njezine prijetnje.

SVE OVE DEFINICIJE GENOCIDA SU TRENUTNO U TOKU NAD PALESTINOM! Ukoliko Izrael i njegova vojska i njihovi lideri ne budu odgovarali za genocid počinjen samo u 25 dana nad palestincima, onda je to bukvalno otvoreni rat protiv islama i muslimana širom svijeta!

TOME SVJEDOČI I OVA IZJAVA IZRAELSKOG PREMIJERA!

“Istjeraćemo Arape i zauzeti njihova mjesta. U svakom napadu se mora nanijeti odlučujući udar koji će se završiti uništenjem kuća i istjerivanjem stanovništva.”

Premijer Izraela 1949-1963 David Ben Gurion

Nihad Aličković
AntiDayton pokret

STVARANJE IZRAELA JE KUPLJEN PROJEKAT PREKO ŽIVOTA PALESTINACA!
Komentari
Na vrh